Görevini bırakan Göztepe Başkanı Mehmet Sepil içini Milliyet yazarı Attila Gökçe’ye döktü. Sepil, Gökçe’nin aktardığına göre, ‘’Futbolun daha iyi iklimlere ihtiyacı var. Gördüm ki bu sirkte benim yerim yok. Bıraktım” sözlerini kullandı.

Gökçe'nin köşesinde Sepil'e yer verdiği bölüm şöyle; 

Mehmet Sepil.. Yorgun ve kırgın

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, görevinden istifa etti. Dernek başkanı değil, şirketin sahibi olarak görevlerini icra kurulu yönetecek. Sepil’i Amerika’da buldum.

Telefonda konuşurken, yorgun ve kırgın olduğu ses tonundan anlaşılıyordu:

“- Doğup büyüdüğüm, yaşadığım şehre değer katmak istedim. Bunun imkansız olduğunu gördüm. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, çok değerli ve beyefendi insanlar. Ama son demeçlerini yadırgadım. Oyunu kuralına göre oynamak ne demek, anlamadım. Futbolun daha iyi iklimlere ihtiyacı var. Gördüm ki bu sirkte benim yerim yok. Bıraktım”

Mehmet Sepil, Göztepe için harcadığı parayı İzmir’in 17 ilçesine fabrika kurarak fazlasıyla kazanabileceğini anlatıyor. Belediyeden, şehirdeki sanayi kuruluşlarından, büyük markalardan, siyasetçilerden destek alamadıklarını söylüyor. Futbol dünyasında bazen hayatın zorlaştığını öne sürüyor, “Şimdi yeni yatırımcılar gelir mi? Bilmiyorum” diyor.

Bildiğim kadarıyla İstanbul Yönetim Forumu adıyla yatırımlara hazırlanan bir grup var. Göztepe hisselerine talip olabilir. Başkana kulübün borçlarını sordum: “Günlük, haftalık harcamalardan oluşan 10-15 milyon lira borcumuz var. Pırıl pırıl bir stadımız ve çok iyi bir kadromuz var. Batık değiliz. Cazibe yaratan bir şirketiz!”

Sepil’le konuşurken Halil Akbunar’ı da merak ettim, anlattı: “Bütünüyle, ligde 40 maç oynayan tek oyuncu. Bizim için çok değerli. Uzun süreli bir sözleşme isteyebilir. Sembolümüz, yaparız. Ama gelir de, bırak, derse mecburen bırakırız!”

Editör: Haber Merkezi