Belevi Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Ramazan Açış, özel bir televizyon kanalına katılan Gazeteci İsmail Saymaz'ın Atatürk ile ilgili yaptığı değerlendirmeleri hedef aldı. Atatürk hakkında skandal sözler kullanan Açış, Efes Selçuk kamuoyunda tepkileri üzerine çekti. Vatandaşlar yetkililerin harekete geçmesini ve Açış hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını istedi.

DEVRİM, İSLAMİYETİ YOK ETMİŞ! 
Ramazan Açış, kendisine ait sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Bugün Atatürk tartışılıyorsa sebebi İslam tarihiyle yapmış olduğu kanunlardır. Devrim dediğiniz İslamiyet'i yok edici yasalardır. İstanbul'un kurtuluşuyla alakalıysa iyi araştırın, İngiliz askerlerine komut verip kendisinin farklı bir yere gitmesi Aytepe'de direnç gösteren ve İstanbul'un kurtulmasında İngiliz subayı karargahta Kemal'den aldığı emiri uygularken yakalayan aziz subayımızı tebrik ederim. Evet Atatürk değil, Aytepe'de olan askerlerimizin İngiliz kumanda subayını vurmasıyla diğer komutanımızın da komuta subayını yok etmesiyle Kemal'in yapmak istediğini engelleyerek İstanbul'u ve İzmir'i kurtarmıştır. İşte Atatürk dediğiniz kişinin yaptıklarını araştırın. Ali Erbaş hocamız doğrusunu yapmıştır.”. İsmail Saymaz da; "Osmanlı'dan öncesi ve sonrası kızıl elma diyenlerin sayesinde sen orada oturuyorsun bunu bilesin" ifadelerini kullandı. Ramazan Açış, gazeteci Saymaz’a da “Osmanlı’dan öncesi ve sonrası kızıl elma diyenlerin sayesinde sen orada oturuyorsun bunu bilesin” dedi.

MANİDAR PAYLAŞIM!
Paylaşımı gören birçok vatandaş ise tepkisini dile getirerek; sporu seven gençlere örnek olması gereken spor kulüplerinin bu tür paylaşımlarının manidar olduğu, gençlerin bu tür kulüp başkanlarını dikkate almamaları gerektiği ifade edildi. Gelen tepkilerde, Atatürk’e dil uzatanların genelde AKP Genel Başkanı’na sempatisinin büyük olduğu vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi