Gürcistan’ın başkenti Tiflis’in ev sahipliği yaptığı UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Grubu’nda mücadele veren Konak Belediyespor, guruptaki ikinci maçında da farklı kazandı. İlk maçta ev sahibi takım Martve’yi 5-0 yenerek Avrupa hedefine bol gollü bir başlangıç yapan İzmir temsilcisi ikinci maçında Partizan Bardej’i de 5-1’lik skorla geçti.

İKİ MAÇTA 10 GOL

Maça hızlı başlayan İzmir ekibi 9. dakikada Sevgi Çınar’ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Bu gole 3 dakika sonra yanıt veren Slovakya temsilcisi Bardej 12. dakikada durumu 1-1’e getirdi. Karşılıklı ataklarla devam eden maçta Konak Belediyespor’u 2-1 öne geçiren golü maçın 30. dakikasında Esra Erol attı. Bu golle rahatlayan mavi-beyazlılar rakibine karşı ataklarını arttırdı. İlk yarının 37. dakikasında sahneye çıkan Kader Hançar skoru 3-1’e getirdi. İlk yarıyı bu sonuçla kapatan Konak Belediyespor, ikinci yarıda Kader Hançar’ın attığı 2 golle maçı 5-1 kazandı. Gruplardaki ilk maçını da 5-0’lık skorla kazanan Konak Belediyespor böylelikle gruplardaki ilk iki maçta toplam 10 gol atmış oldu. Konak Belediyespor, bu sonuçla ön eleme grubunda puanını 6’ya çıkardı. Gruptaki diğer mücadelede ise Litvanya temsilcisi Gintra ile ev sahibi ekip Martve karşı karşıya geldi. Maçı 6-0 Gintra kazandı.

LİDER SON MAÇTA BELLİ OLACAK

Bu sonuçlarla Gintra gol averajıyla gurupta ilk sırayı alırken 6 puanı bulunan Konak Belediyespor da ikinciliğe yerleşti. Konak Belediyespor bir sonraki maçını 28 Ağustos Pazartesi günü Türkiye saati ile 16.00’da grup lideri Gintra ile oynayacak. Grup maçları sonunda ilk sırayı alan takım bir üst tura yükselecek.

Editör: Haber Merkezi