Karşıyaka'nın kulüp binasını ziyaret ederek Başkan Fatih Diniz ve yöneticilerle bir araya gelen Milletvekili Hamza Dağ, "Geçen hafta cuma günü Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Plan ve Bütçe Komisyonu vardı. Ortada ihalelerle ilgili bir mahkeme kararı olduğu için şu an siyasinin, bürokratın inisiyatif alması kolay değil. CHP'nin İzmirli vekillerine bu işi anlaşma içinde bitirme çağrısında bulunduk" dedi.

"İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu davadan feragat etme hakkı her zaman için var" diyen Milletvekili Dağ, "İzmir'e yapılacak 1 çeşme, 1 kaldırım konusunda bile yerel yönetim halkı dinlemeli. Büyükşehir'in Alsancak Stadı için yaptığı teklifi de değerli buluyoruz. Önümüzdeki süreçte İzmir 1,5 yıl içinde Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak Stadı'nı kazanmış olsun ama bunun için bu davanın bir kenara konulması lazım. Umarım bu çağrımız karşılık bulur" diye konuştu. Hamza Dağ, PTT 1'inci Ligi'nde sıkıntılı durumda olan Karşıyaka'nın zor günlerinde de yanlarında olduklarını söyledi.

"STAT KULÜBÜN GELECEĞİ"

Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, yeni stadın kulübün geleceği olduğunu söyledi. Hamza Dağ'a ziyaretinde yeşil kırmızılı forma hediye eden Başkan Diniz, bu arada şunları söyledi:

"İzmir'in spor anlamında bu fakir görüntüsünün terse çevrilmesi lazım. Karşıyaka'nın ileride gelir elde edebilmesi için bu stat çok önemli. Hem Karşıyaka hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'ndan rica ediyoruz; bu projelerin durması bundan sonra daha büyük sıkıntılara sebep olur. Bir an evvel bu stat gelir elde eder hale gelsin. Kulüpler artık kişilerin cepleriyle yönetilemiyor."

KURUL OLUŞTURULDU

Karşıyaka, yeni stat ve salon konusunda yatırım ve tesislerle ilgili işlemleri takip etmek, muhtemel gecikme ve aksamalara müdahale edebilmek adına komisyon oluşturdu. Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral'ın önerisiyle oluşturulan komisyona Başkan Fatih Diniz, eski başkanlardan Ali Erten ve Hasan Denizkurdu'nun yanı sıra Cüneyt Başak dahil edildi.

İZMİR, (DHA)

 

Editör: Haber Merkezi