Yeşil kırmızılı ekip, ilk kez üst üste 8 maçta 1 puanda kaldı. 2004-05 ve 2006-07'de de üst üste 8 maç kazanamayan Karşıyaka, bu sezonlarda hanesine 3 beraberlikle 3 puan yazdırdı. Yeşil kırmızılılar, play off'ta final oynadığı 2008-09'da 8 hafta galibiyet hasreti yaşamasına rağmen 5 puan topladı. Ligde 8 Kasım'daki Göztepe derbisinden bu yana 8 maçta 7 yenilgi, 1 beraberlik alan Karşıyaka, 13 puanla son sıraya demir attı.

Galibiyet hasretiyle geçen 8 maçlık periyotta teknik direktör olarak Kemal Özdeş, Hüseyin Hamamcı ve son olarak Yusuf Şimşek'in görev yaptığı Karşıyaka'da Şanlıurfaspor deplasmanında forma şansı bulan yeni transferler de kötü gidişe engel olamadı. Kümede kalma barajının 7 puan gerisinde kalan Karşıyaka, 19 maçta 3 galibiyetle ligin en az kazanan, 12 mağlubiyetle en çok yenilen takımı oldu.

Bu sezon 9 deplasmanda 7 mağlubiyet alan Karşıyaka, deplasmanda hiç kazanamadı. Her hafta düşmeye bir adım daha yaklaşan Karşıyaka'da taraftarların cuma günü antrenmanı ziyaret edip takıma moral vermeye çalışacağı açıklanırken Başkan Fatih Diniz, "İşimiz zor ama daha herşey bitmedi" dedi.

SON TRANSFER TİSDELL

Ara transferde kadrosunu büyük ölçüde yenileyen Karşıyaka, son olarak Osmanlısporlu Tonia Tisdell'le anlaştı. Karşıyaka'da 2009-10 sezonunda henüz 17 yaşındayken kısa bir dönem forma giyen 24 yaşındaki Liberyalı kanat oyuncusu İzmir'e geldi. Türkiye'de Mersin İdmanyurdu ve Osmanlıspor formalarıyla şampiyonluk yaşayan Tisdell, devre arasında 13 futbolcunun ayrıldığı kulübün 13'üncü transferi olacak. Sezon sonuna kadar anlaşma sağlanan Tisdell'in gelişiyle geçen hafta takımla antrenmanlara çıkan Barış Memiş'ten vazgeçilebileceği öğrenildi. 

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)
Editör: Haber Merkezi