Başkan Diniz, "Yeni tüzüğümüzü 5 yıl önce yürürlüğe soksaydık. bu kadar borçlu duruma gelmezdik. Umarım üyelerimizin oylarıyla kabul edilen yeni anayasamız kulübümüz için yeni, daha sağlam bir başlangıcın temellerini oluşturur" diye konuştu.

NE SAĞLAYACAK

Yeşil kırmızılıların yeni tüzüğüne göre yönetimler 1 yıl içinde kulübü mevcut borcun en fazla yüzde 3'ü kadar borçlandırabilecek. Yüzde 3'ün üzerinde borçlanma yetkisi ise genel kurul onayına bağlı olacak. Yöneticiler görev yaptıkları dönemlerindeki yıllık yüzde 3'ün üzerindeki borçlanmadan, mali olarak kendileri sorumlu olacak.

YÖNETİMİN GÖREV SÜRESİ 2 YILDAN 3 SENEYE ÇIKTI

Tüzükte yönetim kurulunun görev süresi 2 yıldan 3 yıla çıkarılırken kulübün yeni üyelerinin 3 yıl boyunca oy kullanmaması kararlaştırıldı. Yeni üyeler yönetimlere girebilecek ancak başkanın en az 2 yıllık üye olması gerekecek. Yönetimler, görev süreleriyle sınırlı sponsorluk anlaşmaları yapabilecek. Seçimli genel kurullar 1 gün yerine 2 gün toplanacak, kulüpte "varlık yönetim kurulu" oluşturulacak.

CENK'İN ALACAĞI KESİNEŞTİ

Futbolda 20 yıl sonra yeniden küme düşmenin eşiğine kadar gelen Karşıyaka'da eski oyunculardan Cenk Güvenç'in de alacağı kesinleşti. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun kararını onayan Tahkim Kurulu, Cenk'e alacağı 58 bin 376 TL'nin faiziyle ödenmesine karar verdi. Karşıyaka, Cenk'e parasını yatırmadan, transfer edeceği yeni futbolcularına lisans alamayacak. Karşıyaka'da ara transferden bu yana Kahe'nin 117 bin dolar, Rıdvan Şimşek'in 110 bin TL alacağı kesinleşmişti. 

Yeşil kırmızılılarda yine eski futbolculardan Erdi Kasapoğlu 400, Mehmet Ayaz ise 127 bin TL alacaklarını UÇK kanalıyla tahsil etme yoluna gitmiş, kadro dışı kalınca 330 bin TL alacağı için Futbol Federasyon'una başvuran Mehmet Akgün ve 157 bin TL talep eden Engin Baytar ise serbest kalmıştı. 2'nci Lig'e düşerse gelirleri en az 5'te 1 oranında azalacak Karşıyaka'nın transfer yasaklısı düşmesine yol açacak toplam borcunun yaz döneminde 4 milyon TL'ye ulaşması bekleniyor.

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)
Editör: Haber Merkezi