Yeşil kırmızılı ekipte 2012-13 sezonunda forma giyen Makukula ile Banahene'nin alacakları ile, 2014-15 sezonunda Hollanda'dan transfer edilen Okan Şahingöz'ün yetiştiricilik parasından oluşan toplam 600 bin TL borç, 3 puan silme cezasını bertaraf eden yönetimin uykusunu kaçırıyor.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS), Makukula ve Banahe'nin alacaklarını onayladığı öğrenilirken Okan Şahingöz için CAS'a açtığı davayı kazanmasına rağmen parasını tahsil edemeyen Hollanda kulübü Almere City'nin ise bir adım daha atıp FIFA Disiplin Komitesi'ne şikayette bulunduğu belirtildi.

Makukula ve Banahene'nin de alacakları ödenmediği taktirde aynı yola başvuracağı ve bekleme aşamasında olan 2 dava için Karşıyaka'ya puan silme cezası gelebileceği kaydedildi.

Diğer yandan Türkiye Futbol Federasyonu Lisans Kurulu'ndan üst üste 3 yıl ceza almaktan kıl payı kurtulan yeşil kırmızılılar, önümüzdeki yıl 5 milyon TL'yi aşması beklenen transfer yasağı kaldırılamazsa 2017-18'de Ulusal Kulüp Lisansı'nı yenileyemeyecek, federasyonun da puan silme cezasıyla karşı karşıya kalacak.

KAYSERİ ERCİYESSPOR ZAYIF HALKA

Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta ilk 3 maçta 6 puan elde eden Karşıyaka'nın pazar günü ağırlayacağı Kayseri Erciyesspor, henüz puanla tanışamadı. Geçen sezon yeşil kırmızılı ekiple birlikte 1'inci Lig'den düşen Kayseri Erciyesspor, grupta 3 haftada 3 yenilgi alırken kalesinde tam 12 gol gördü. Şimdiye kadar maç başına 4 gol yiyen Kayseri Erciyesspor, rakip ağları sadece 3 defa havalandırabildi.

Editör: Haber Merkezi