Yeşil kırmızılı ekipte 1996-97 sezonunda forma giyen Tolungüç, o sezon 7 Eylül ve 10 Kasım 1996'da oynanan iki Göztepe maçında da ilk 11'de görev yaptı.

Karşıyaka'ya 2 hafta önce teknik direktör olarak dönen Soner Tolungüç, 20 yıl sonra bu kez teknik adam olarak sahada olacak. Futbolculuk kariyerinde İstanbul derbilerinde de forma giyen tecrübeli teknik adam, İzmir derbisi heyecanının bambaşka olduğunu söyledi.

"Göztepe derbisini oyunculuğumda yaşadım ama şu an teknik adam olarak sorumluluğum bambaşka" diyen Soner Tolungüç, "Ligdeki konumumuz ne olursa olsun, geçmişte formasını giydiğim takımla yıllar sonra böyle bir karşılaşmaya çıkacak olmaktan gurur duyuyorum. Bizim acilen özgüven sorununu aşmamız lazım. Önümüzde 7 maç var ve derbi bizi hedefe ulaştırabilecek, takıma, camiaya ekstra motivasyon sağlayabilecek bir fırsat. Mutlaka kazanıp hem pes etmeyeceğimizi göstermek hem de taraftarımızın gönlünü almak istiyoruz" diye konuştu. 

Göztepe'de böylesine kritik bir maç öncesi yaşanan teknik adam değişikliğinin kendilerini ilgilendirmediğini sözlerine ekleyen deneyimli çalıştırıcı, "Rakibimizin iç işleriyle ilgilenmiyoruz. Biz yalnızca kendi futbolumuzu sergileyip galip gelmeyi hedefliyoruz. Göreve geldikten sonra futbolcularımda büyük değişim yaşandı. Antrenmana çıkmayanlar 10 dakika erken geliyor. Ne maddi durum ne şimdiye kadarki tablo şu an bizi ilgilendirmiyor. Futbolcularım onur savaşı verecek. Tek handikapımız her hafta sakatlık ve cezalardan 3-4 değişiklik yapmak zorunda kalmamız" dedi.

KARŞIYAKA DERBİDE BAŞKA OYNUYOR

PTT 1'inci Lig'de 7 haftadır galip gelemeyen ve son 8 iç saha maçını kazanamayan Karşıyaka, Göztepe derbisinde son yıllarda rakibi karşısında elde ettiği üstünlüğe güveniyor. Ligde son sırada yer alan ve küme düşmenin eşiğine gelen Karşıyaka, son 6 Göztepe derbisinde 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi elde etti.

Rakibini 2003-04 sezonunun ikinci yarısında 5-2 yenen Karşıyaka, 2011-12 sezonundaki ilk maçı 1-1 berabere tamamladıktan sonra rövanşı 1-0 kazandı. 2012-13 sezonundaki ilk derbi 2-0 yeşil kırmızılıların üstünlüğüyle bitti. Göztepe, rakibinin 9 kişi kaldığı olaylı rövanşı son dakikalarda bulduğu golle 3-2 kazanıp son 13 yıldaki tek galibiyetini elde etti. Bu sezonun ilk yarısında oynanan derbi de gülen taraf 1-0'lık skorla Karşıyaka oldu. Karşıyaka o maçtan bu yana İzmir'de hiç 3 puan sevinci yaşayamadı. 

PİRİMİ FUTBOLCULAR BELİRLEYECEK

Karşıyaka yönetimi, Göztepe derbisi için ekstra prim açıklamama kararı aldı.

Yönetim müsabaka öncesi futbolculara, "Kazanın, primi kendiniz belirleyin" mesajı verecek. Galibiyet durumunda primin en az 15'er bin TL olması bekleniyor.

Yeşil kırmızılılarda futbol şubesinin belirlediği kümede kalma primi geçen hafta takımda kabul görmemiş, oyuncular maç başı primde ısrar etmişti. Karşıyaka'da takım ve şube yönetimi maç öncesi Filoz Restorant'ta birlikte yemek yedi.

Editör: Haber Merkezi