Sözleşmesi sona eren tecrübeli futbolcularla 31 Mayıs'a kadar yeniden anlaşılmadığı için elinde yalnızca altyapıdan 18 genç profesyonel oyuncu kalan yeşil kırmızılılarda taraftarlar, korku yaşadıklarını belirtıyor. Ulusal Kulüp Lisansı'nı yeniden alamadığı için sezona 3 puan silme cezasıyla başlama ihtimali bulunan Karşıyaka'da yasağın bu dönem kaldırılmaması halinde ileride açılamayacak boyuta ulaşma tehlikesi, taraftarın endişesini artırıyor. 

Sosyal medyada yasağın kalkması yönünde görüş belirten taraftarlar, sosyşal medyada, Başkan Altuğ'un açıklamalarıyla ilgili olarak, "Anlaşıldı. 3'üncü Lig hayırlı olsun. Ordan da amatöre gideriz. Mutlu Bey kongreye git, bırak. Madem paranız yoksa ne işiniz vardı, son 3 seçimde de adaydınız. Kulüpte boşuna ikilik çıkarttınız", "Müjdeli haberler vardı, ne oldu? Hani sponsorlar (Türk Telekom) hazırdı? Ankara'dan ve Fransa'dan güzel haberlerle dönülmüştü", "Dünyanın sonu olmayabilir,ama Karşıyakamızın sonu olabilir. Allah korusun", "Yasak kalkmayacaksa eldeki futbolcularla niye anlaşılmadı?" yorumlarını yaptı.

Başkan Altuğ, 22 Mayıs'taki kongrede 3 yıllık yapılanma vaadiyle göreve gelip kulübün kayyuma kalmasını önlemişti.

1912'YE YENİ YÖNETİM

Karşıyaka'da 14 Mayıs'ta yapılan kongrede, eski yönetimin ilk etapta ibra edilmemesiyle başlayan istifa krizi sonrası olağanüstü kongreye giden 1912 Karşıyaka Derneği'nde başkanlığa Ekber Göçer geldi. Başkan Muhittin Bilget, Yelken Tesisleri'nde yapılan ve yaklaşık 30 üyenin katıldığı genel kurulda yeniden aday olmazken Ekber Göçer, seçime tek aday olarak girdi. Derneğin yeni yönetimi Cem Karagözlü, Ergün Okçay, Kerem Özsoy, Koray Şentay, Mustafa Karluk, Serkan İncekaş, Süleyman Özsağman, Togan Toprak, Vehbi Moğol ve Yücel Çağatay'dan oluştu. 

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi