Divan kurulunun danışma mercii olduğunu öne sürenlerin tüzüğü bilmediğini belirten Cihan Büyükoral, şunları söyledi:

"Divanın birinci görevi, 3 ayda bir yönetimden hesapları isteyip, büyük divanda tartışmaktır. Şu ana kadar alamadığımız bazı şube hesaplarını kongre süreci ve ligdeki kritik durumumuz yüzünden mart ayına erteledik. Mart ayında şu anda söyleyemediklerimizi de söyleyeceğiz. Divan Karşıyaka'ya sahip çıkmak için kurulmuştur."

Kendisinin başkanlığı sırasında yapılan bir reklam anlaşması yüzünden kulübe haciz gelmesi, Ali Erten'in döneminde yapılan bir anlaşma nedeniyle de tazminat sorunu yaşanması konularına açıklık getiren Cihan Büyükoral, bu konuda şöyle konuştu:

"2013'te reklam panosu sözleşmesinden gelen para kasaya girmiş ve kulüp için harcanmıştır. Sonra göreve gelen mevcut başkan süreci takip etmemiş, kulübü zarara uğratmıştır. Basketbol takımıyla ilgili reklam anlaşmasında ise başkan, basketbol şubeye sözünü geçirememiş, kulüp 1.5 miyon TL'lik tazminat davası ile karşılaşmıştır. Mevcut başkanın ve yönetimin büyük bir bölümünün yer aldığı 2011-12 sezonunda Tiago'ya ödemeyen 30 bin doları kulüp 1 milyon TL olarak ödedi. Hesap soracağımızı bildikleri için 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır' mantığı ile çamur at izi kalsın diyorlar."

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi