Yeşil kırmızılılarda sezona, genç ağırlıklı kadroyla başlayan futbol takımı, Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta son iki maçını kazanarak 8 haftada 5 galibiyetle 16 puana ulaştı. Tecrübeli futbolcularından Mustafa Aşan ve Zeki'nin cezalı olmaları, İbrahim Kaş ve Abdülhamit'in ise sakatlık gerekçeleri nedeniyle 2 haftadır kadroda yer almamasına rağmen gençleriyle bu maçları 6 puanla geçen Karşıyaka, liderin 2 puan gerisinde, üçünü sırada yer alıyor.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde ilk hafta evinde Banvit'e 18 sayı farkla mağlup olup taraftarlarına üzen Pınar Karşıyaka ise son maçlarda toparlandı. Ligde uzatmada Gaziantep, Şampiyonlar Ligi'nde Oradea'yı yenen Pınar Karşıyaka, son maçta Trabzon Medical Park'ı mağlup ederek, üçte üç yaptı.

Saat 14.00'te oynanan futbol maçından çıkıp 16.00'daki basket maçının ikinci yarısına yetişen taraftarlar galibiyete katkı yaptı.

RAHAT OYNADIK

Karşıyaka'da küme düşüp transfer yasağına takılmış takımı genç ağırlıklı bir kadroyla zirve yarışına ortak ederek taraftarın gönlüne taht kuran Teknik Direktör Soner Tolungüç, Kastamonuspor 1966 maçını rahat bir oyunla kazandıklarını söyledi.

Kadroda kim oynarsa oynasın elinden geleni yaptığını belirten Tolungüç, "Çok mutluyuz. Her maç üzerine koyup gidiyoruz. Rakiplerin hepse transfer yaptı, ciddi primlere oynuyorlar. Biz hiçbirşeye takılmadan tamamen formamız için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

KENDİMİZE GELDİK

Pınar Karşıyaka Antrenörü Nenad Markovic, Trabzonspor Medical Park maçına kötü başladıktan sonra üçüncü çeyrekte ritimlerini bulduklarını söyledi. Markovic, "Maça çok yavaş başladık. Savunmaya geri dönerken tembel davrandık. Hücum tarafında ise çok acele atışlar kullandık. Savunmadaki kötü oyunumuz hücumda da kararlarımızı etkiledi. Hücumda set organizasyonumuz çok yavaştı, daha sert olmalıydık. Üçüncü çeyreğe bu şekilde başladık. Hücumda daha doğru kararlar verdik. Kolay sayılar bulduk ve maçın gidişatı tamamen değişti. Beraber kazanmayı öğrenmeliyiz" dedi.

Spor Toto 2'nci Lig'de bu sezon attıkları gollerle Karşıyaka'yı sırtlayan Can Erdem ve Ali Say, Kastamonuspor 1966'yı da boş geçmedi. Kastamonu ağlarını sarsan ikiliden Can 4, asistleriyle de takıma hayat veren Ali 3 gole ulaştı. Karşıyaka'nın ligde bulduğu 12 golün 5'ine imza atan ikili, toplanan 16 puanın da 13'üne direkt katkı yaptı.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka'nın henüz ilk hafta sonrası Josh Boone'un yerine kadroya dahil ettiği Josh Owens, taraftarın karşısına ilk kez çıktığı Trabzonspor Medical Park maçında alkış aldı. Owens, 16 sayı 10 ribaundla skora büyük katkı yaptı. İlk haftalarda bekleneni veremeyen guard Dillard da 20 sayı, 8 asistle Trabzonspor Medical Park'a patladı. Maçta kasığından sakatlanan şutör guard Brown'ın durum ise belirsiz.

Editör: Haber Merkezi