Yıllar sonra ilk kez küme düşme üzüntüsü yaşayan Karşıyaka, önce aday bulamayıp yönetim belirsizliği yaşadı. Mayıs ayının sonunda göreve gelen Mutlu Altuğ yönetimi, uzun süre somut adım atamayınca eleştirildi. Elinde yalnız 19 genç futbolcu kalan yeşil kırmızılılar, para bulup transfer yasağını kaldırmayınca alınan futbolcular da ayrıldı.

B planı olarak geçen sezon kadroda yer alarak kulüp bulamayan 8 isimle yeniden anlaşan Karşıyaka, hazır olmayan bu futbolculardan yalnız Mustafa Aşan ve Can'ı ilk hafta oynatabildi.

Hazırlık döneminde yeni malzeme sıkıntısı yaşayan Karşıyaka giyelecek formalar bile ancak maç öncesi Ankara'ya ulaştırılabildi. Bugsaş deplasmanında Mustafa ve Can dışında yaş ortalaması 22.6 olan yeşil kırmızılılarda Anıl, Arif, Erhan, Metin, Onur, Tugay ve Fatih, kariyerlerinin ilk 2'nci Lig maçına çıktı.

Sıkıntılara rağmen galibiyete ulaşan Karşıyaka'nın yüzü aylar sonra yeniden gülerken genç futbolcuların aldığı sonuç, sezonu endişeli bekleyen camiayı da umutlandırdı.

TARAFTARIN OTOBÜZÜ BOZULDU

Deplasman otobüsü bozulunca maçın oynandığı Ostim Stadı'na tır dorsesinde ulaşabilen 200'ün üzerinde taraftar takımla sevinç yumağı oldu. Genç futbolcular, geçen sezon son haftalarda göreve geldikten sonra kendilerine güvenen Teknik Direktör Soner Tolungüç'ü havalara atarak sevinçlerini yaşadı.

CANKURTARAN GERİ DÖNDÜ

Karşıyaka'da 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında attığı gollerle Cankurtaran lakabını alan Can Erdem, Bugsaşspor karşısında takımına 3 puan kazandıran isim oldu. Geçen sezon devre arasında döndüğü yeşil kırmızılılarda en çok eleştirilen isimlerin başında gelen Can, birçok maçta ayağına top gelince ıslıklandı. Geçen ay sözleşme yenileyip yuvaya dönen forvet, kamp dönemini kaçırdığı için özel maçlarda forma giyemedi. Hazır olmamasına rağmen Can'ı son anda Bugsaşspor kadrosuna alan Soner Tolungüç, güvendiği futbolcusunu 11'de sahaya sürdü. Hocasını utandırmayan futbolcu, altın değerindeki galibiyet golüyle 3 puanı getirdi.

Editör: Haber Merkezi