Son sırada yer alan Karşıyaka, pazar günü İzmir'de Balıkesirspor'a yenilirse, 31 puana sahip 1461 Trabzon ve 32 puanlı Şanlıurfaspor haftayı beraberlikle kapatsa dahi Spor Toto 2'nci Lig'e düşecek. Yeşil kırmızılı ekip Balıkesirspor'la berabere kalır, 2 rakibi kazanırsa yine ligden düşmesi kesinleşecek.

Aylardır adım adım bir alt kümeye sürüklenen Karşıyaka'da 2'nci Lig gelirlerinin 1'inci Lig'in ancak 5'te 1'i kadar olması ve yaz döneminde 4 milyon TL'ye çıkacağı ihtimali bulunan kesinleşmiş futbolcu alacakları yüzünden gelmesi beklenen transfer yasağı, camianın  gözünü iyice korkutuyor.

Son 1 yıl içinde 2 seçimli genel kurul, 1 de tüzük kongresi yapan Karşıyaka'da 29 Aralık'ta göreve gelen yönetim, mayıs ayında yeniden olağanüstü kongreye gidilip gidilmeyeceğine bu hafta içinde karar verecek.

TİSDELL DE AYRILIYOR

Karşıyaka yönetimi, Denizlispor deplasmanına götürülmeyen Tonia Tisdell'le sezon sonunu beklemeden yolları ayırmyı planlıyor. Son haftalarda ağrılarını bahane ederek pek çok antrenmana çıkmayan ve para konusunda sürekli huzursuzluk yaratan Liberyalı futbolcuyu geçen hafta Göztepe derbisi sonrası kadro dışı bırakmayı planlayan teknik heyet, Giresunspor maçının sonucunu bekledi. Takım kazanıp az da olsa umutlanmasına rağmen o müsabakada yedek soyunan kanat oyuncusunun tavırlarını devam ettirmesi teknik heyeti bezdirdi. Tisdell'in bu hafta gönderilebileceği öğrenildi.

SEVDALAR KÜME DÜŞMEZ

Karşıyaka'nın ligde kaçınılmaz sona adım adım ilerlemesi taraftarını da kahretti. Takımlarının bulunduğu konuma rağmen kulübe olan sevgilerini gösteren yeşil kırmızılı birçok taraftar sosyal medya hesaplarında, "Kaldırın başınızı sevdalar küme düşmez. Karşıyaka büyüktür eyvallah çekmez" ve "Bir ağlar bir güleriz, sanma ki vazgeçeriz" mesajlarını paylaştı.

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi