Geçen haftaya kadar liderliği paylaştığı grupta Aydınspor 1923'e yenilen Karşıyaka, pazar günü Kıklarelispor'dan 3 puan alarak yeniden iddialı konuma geçti. Oynadığı 7 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyetle 13 puan toplayan Karşıyaka, liderliğe yükselen Gümüşhanespor'un 2 puan gerisinde 3'üncü sırada yer aldı.

Kırklareli'nde cezalı Mustafa Aşan, Zeki, Okan ve sakat Abdülhamit ile İbrahim'den yoksun olmasına rağmen kazanan Karşıyaka'nın teknik direktörü Soner Tolungüç, şunları söyledi:

"Hafta boyunca moralsizdik. Genç, koşan, birbirine saha içinde destek olan bir kadroyuz. Sezon başında oturttuğumuz bir sistem var. Sahada beklentileri uygulayıp taktiksel unsurlara, oyun disiplinine sadık kaldığımız zaman sıkıntı yaşamıyoruz. Hedef önce iyi takım olabilmek, özgüven kazanmaktı. Çok çalışmanın meyvesini alıyoruz. Doğru işler yapmayı sürdürürsek ilerde önümüze her hedefi koyabiliriz."

İLK GOLLE 3 PUAN
Karşıyaka'nın altyapıda yetişen 23 yaşındaki stoperi Metin, Kırklarelispor deplasmanında profesyonel kariyerinin ilk golünü atarak takımına 3 puan kazandırdı. Yeşil kırmızılı takımda 2011'de profesyonel yapıldıktan sonra şans bulamayıp Batman Petrolspor ve Turgutluspor'a kiralık gönderilen Metin, bu yıl transfer yasağının da etkisiyle bulduğu fırsatı iyi değerlendirdi. Defansta İbrahim ve Abdülhamit gibi tecrübeli isimler olmasına rağmen ligdeki 7 maçın 6'sında forma giyen genç futbolcu Kırklarelispor ağlarını sarsarak başarılı performansını taçlandırdı.

Editör: Haber Merkezi