Üst üste beş kez Türkiye şampiyonu olan ablalarının izinden giden Yıldız Kızlar da Türkiye ikincisi oldu. Türkiye genelinde 98 takımın mücadele ettiği Yıldız Kızlar Futbol Şampiyonası’nı ikinci sırada bitiren Konak Belediyespor U17 Yıldız Kızlar Takımı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret ederek, kupa sevincini Başkan Pekdaş’la paylaştı.

A TAKIMIN GELECEĞİ

Konak Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Günen, Kulüp Yöneticileri Burhan Yılmaz, Çetin Altun ile A Takım Antrenörü Ali Alanç’ın da katıldığı ziyarette gençleri başarılarından ötürü kutlayan Başkan Pekdaş, kızlara spor yapmaya devam etmeleri öğüdünde bulundu. Şampiyonada rakiplerini bir bir eleyen, son maçta Denizli Horozkent Spor’a penaltılarda yenilerek birincilik kupasını kıl payı kaçıran Konak’ın yıldız kızları kupalarını Başkan Pekdaş’a hediye etti. “Top yuvarlaktır, kazanmak da var kaybetmek de. Olur böyle şeyler” diyerek kızlara moral veren Pekdaş, bir taraftan da lise öğrenimlerine devam eden gençlere eğitimlerini bırakmamalarını, mutlaka bir meslek edinmelerini öğütledi. Pekdaş, “Futbol belli bir yaşa kadar yapılıyor. Ondan sonra da ayakta durmaya devam etmeniz için mutlaka bir mesleğiniz olsun. Hem okulda hem futbolda başarılarınız daim olsun” dedi. Konak Yıldız Kızların başarısının Türkiye’yi kadın futbolunda Avrupa’da başarıyla temsil eden Kadın Futbol Takımı’na da yansıyacağını dile getiren Pekdaş, “A Takımı güçlendirmek sizin elinizde. Siz iyi gelirseniz biz takımı devam ettiririz. Yoksa takım devamı olmaz ve sizin emekleriniz de boşa gider” dedi.

ALTYAPI KUVVETLİ GELİYOR

Yıldız Kızlar takımında yer alan 30 futbolcu ile birlikte alt yapıdaki kız futbolcu sayısının 150’ye ulaştığını dile getiren A Takım Antrenörü Ali Alanç da, Türkiye’de konuşulan bir kulüp haline geldiklerini söyledi. Alanç, “Yıldız kızlar kategorisinde Milli Takım’da dört oyuncumuz var. Bu rakam şimdi sekize çıkacak” dedi. Konak Belediyespor’un Türkiye Kadınlar Futbol Ligi’nde mücadele eden Kadın Futbol Takımı 5 yıl üst üste ligi şampiyon kapatırken, bu yıl ligi üçüncü sırada tamamladı.

Editör: Haber Merkezi