İZ GAZETE - Scarione sakatlığı atlatsa da kesik yedi. Süper Lig’de sekiz puanla 17. Sıradaki Karabükspor’un olağanüstü asıldığı maça Göztepe temkinli başladı. Bu nedenle ilk bölümde Karabükspor kalesine gelemedi, pozisyon üretemedi.

İLK YARIDA TEMKİNLİ GÖZTEPE

4’ncü dakikada Beto, gollük bir şutu kornere çeldi. İlk on beş dakikada Karabükspor yer yer etkili ataklara karşın sonuca gidemedi. 19’da Göztepe etkili gitti rakip kaleye; Gouffran’ın sağdan ortasına ön direkte Castro kafayı vurdu, kalecinin parmaklarıyla dokunabildiği top yan direkten kornere çıktı. 24’te Karabükspor adına mutlak bir gol kaçtı; Yattabare altı pasta topa dokunamadı. 27’de kornerden gelen topa vurulan kafayı Beto güçlükle doksandan kornere çıkardı.

33’te ceza alanındaki ikili mücadelede topu görmeden elle dokunan Kadu’nun hareketinden dolayı kazanılan penaltıyı Karabükspor değerlendiremedi; Beto sağ köşeye gelen topu nefis bir plonjonla çıkardı, dönen topla gelen şutu da çevik bir hareketle uzaklaştırdı.

Göztepe’nin Scarione’nin de yokluğunda hızlı seyreden maçta ilk yarıda ayakta fazla top tutamadı, kreatif orta saha eksikliği hissedildi.

İKİNCİ 45’TE DAHA NE YAPTIĞINI BİLEN VE GOL ARAYAN GÖZTEPE

İkinci yarıda daha ne yaptığını bilen bir Göztepe vardı sahada. Nitekim 58’de golü de buldu; Castro’nun orta alanda Jahoviç’e yerden uzattığı topu usta golcü orta yuvarlaktan ceza alanına kadar sürdü ve içeri girer girmez yerden bir plaseyle kaleciyi kapattığı köşeden avladı; Göztepe:1-Karabükspor: 0. Aynı dakikada Karabüsspor’dan Poko ilk sarı katı gördü.

63’te Karabükspor’da Serdar girdi, Grazov çıktı. 67’de bu kez sarı kart gören oyuncu yine Karabükspor’dan Yattabare oldu. 69’da Göztepe’de Halil’in yerine Tayfur oyuna dahil oldu. Tayfur, oyuna girer girmez Castro’nun soldan önüne uzattığı topa erken hamle yapabilse skor değişebilirdi. 72’de Göztepe’den sarı kart gören oyuncu Kadu oldu. 73’te Beto, uzaktan frikiği iki hamlede kontrol etti. 76’da Jahoviç soldan çok güzel indi ama topu kontrol edemedi. 77’de Gouffran sağdan çok güzel girdi içeri ama dengesini kaybederek çektiği şut üstten dışarı çıktı. 78’de Kosanoviç’in müdahalesiyle oluşan frikiği İbanez üstten dışarı gönderdi.

80’de Karabük’te Troje yerini İlhan’a bıraktı. Göztepe’de de iki dakika sonra Jahoviç’in yerine Ghilas girdi. 83’te Karabükspor üst üste kornerlerden sonuç alamadı. 89’da Göztepe kalesindeki karambolde sarı kırmızılılar ecel teri döktü. 91’de Ngado oyuna dahil oldu Rotman’ın yerine. 4 dakika uzayan maçı hakem 6  dakikada tamamladı. 93’te Karabükspor’un kazandığı ve 95’te kullanılan frikik üst direkte patladı!

İKİNCİ YÜKSELİŞ DÖNEMİ

14. haftada üç haftadır suskun olan golcüsünün kaydettiği golle deplasmanda gelen galibiyet Göztepe’nin istikrarlı yükselişini sürdürdü. Maçta Beto ve Castro yıldızlaşırken Jahoviç, Traore, Gouffran da görevini yapan isimlerin başında geldi. Göztepe, üst üste üç maçta da gol yemeyerek farklı bir oyun tarzına oturttu. Tamer Tuna da eleştirileri dikkate alarak attığı adımlarla ve selektif yapısıyla takıma azami katkıda bulunduğunu gösterdi. Göztepe haftaya da deplasmanda ve bu kez özgüvenle.

Göztepe: Beto (9)-Tanju (7), Kadu (7), Kosanoviç (8), Traore (7)-Rotman (7) -Ngado Dk.89 (?)-, Selçuk (7)-Halil (6) -Tayfur, Dk.69 (5)-, Castro (7), Gouffran (7)-Jahoviç (6) -Ghilas, Dk.82(?)-.

Editör: Haber Merkezi