Yelkende Deniz ve Ateş Çınar kardeşler, cimnastikte Ferhat Arıcan, güreşte ise Buse Tosun, Rio'da ay yıldızlı bayrağı göndere çektirmek için mücadele edecek.

Foça'da yetişen ve halen Galatasaray adına yarışlara katılan Deniz ve Ateş Çınar, 470 sınıfında Pekin ve Londra'dan sonra üçüncü kez olimpiyatlarda yelken açacak. 17 Ekim 2015'te İsrail'de düzenlenen ISAF 470 Dünya Şampiyonası'nda olimpiyat barajını geçmeyi başaran Çınar kardeşler, 3 olimpiyata katılan ilk yelkencilerimiz oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyespor'un 23 yaşındaki cimnastikçisi Ferhat Arıcan, 16 Nisan'da Brezilya'da düzenlenen yarışmalarda olimpiyat vizesi alarak adını spor tarihine altın harflerle yazdırdı. Cimnastik literatüründe kendi adıyla anılan 3 harekete sahip tek sporcu unvanını elinde bulunduran Ferhat, Cumhuriyet tarihinin olimpiyatlara giden ilk erkek cimnastikçisi oldu. İzmir'de büyüyüp Büyükşehir Belediyespor'da yetişmesine rağmen spor hayatını Yalova'da sürdüren Buse Tosun da 17 Nisan'da Sırbistan'da düzenlenen turnuvada 69 kilo kadınlar serbest güreşte olimpiyat biletini cebine koydu. Buse, 2013'te gençlerde Avrupa şampiyonluğunu kazanarak olarak güreşte bu başarıya ulaşan ilk Türk kadın sporcu olmuştu.

ÜÇ EGELİ DAHA VAR
Yelkende Deniz ve Çınar Ateş kardeşler, cimnastikte Ferhat Arıcan, güreşte de Buse Tosun'un dışında Ege'yi olimpiyatlarda temsil edecek üç sporcu daha var. 20 kilometre erkekler yürüyüşte Ayvalık Atletizm Spor Kulübü'nün atleti Mert Atlı, geçen ay Slovakya’da yapılan yarışlarda olimpiyat barajını geçmeyi başardı. Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü adına mindere çıkan Balıkesirli güreşçi Yasemin Adar da Buse Tosun gibi Sırbistan'daki turnuvada olimpiyat kotası alan bir başka sporcumuz oldu. Atıcılıkta trap kategorisinde spor hayatını Kocaeli'de sürdüren Turgutlulu Erdinç Kebapçı da Azerbaycan'da yapılan müsabakalarda dördüncü sırayı elde ederek Rio biletini cebine koymayı başardı.

 

Editör: Haber Merkezi