Pınar Teke’nin sunduğu Sporun İzinde programının konuğu olan İzmirspor Altyapı Koordinatörü Osman Peynircioğlu, İzmispor’un çalışmalarından ve altyapı faaliyetlerinden bahsetti.

Deprem sonrası depremzedelerin yaralarını sarmak için İzmirspor olarak stant kurduklarını söyleyen Peynircioğlu, “Çadırları tek tek gezdik. Spor burada da işin için girince bu kötü günümüzde vatandaşlarımıza bir nebzede katkıda bulunduysak ne mutlu bize” dedi.

Yeni sezon hazırlıkları hakkında bilgi veren Peynircioğlu, “Evlatlarımızın hepsi pandemi nedeniyle ara verilen liglerin ne zaman başlayacağını soruyor. Bizler de Covid’den dolayı tesisimizin genel temizliğine çok önem verdik. İdman süreci de başladığında çocuklarımıza nasıl en iyi hizmeti veririz diye istişare yapıp onların iyi şartlarda Türk futboluna kazandırmayı hedefliyoruz. İzmirspor altyapısından da A takım seviyesinde 2002, 2003, 2004 jenerasyonundaki futbolcularımız İnciraltı Tesislerinde Soner Yediveren eşliğinde idmanlarına başladılar. İnciraltı’nda en iyi şartlarda eğitim oluşturduk” diye konuştu.

Altyapı hedeflerini de anlatan Penircioğlu, “İzmirpor, Türk futboluna en iyi futbolcular, antrenörler, hakemler yetiştirmiş bir kulüp. Hedefimiz altyapımızda evlatlarımızı en iyi şartlarda yetiştirip Türk futbolunda isim yaratmak istiyoruz” diye konuştu.

‘ESKİ GÜNLERİMİZE DÖNECEĞİZ’

Altyapıya dair İzmirspor’un yatırımlarından bahseden Peynircioğlu, “Malzeme olarak çocuklarımıza en iyi şartları sunmaya çalışıyoruz. İzmirspor camiasının değerli isimleriyle de görüştük ve birlik-beraberlik adına büyük katkılarını gördük. Eski günlerimize tekrar dönmek için hedeflerimiz var. O hedef için altyapıdaki hocalarımızla baş koyduk. Geri döneceğiz diye slogan da belirledik. O slogan dâhilinde eski günlerimize döneceğiz” şeklinde konuştu.

İzmirspor camiasının birçok önemli isim yetiştirdiğini aktaran Peynircioğlu, “Eski jenerasyondan gelirsek Doğan Ümültay gibi hocalarımız, Ahmet yıldırım, Hamza hamzaoğlu, yekta kurtuluş gibi sporcular yetişti, yetişmeye devam ediyor. Şimdiki jenerasyon bahsedecek olursak, Kerem Ayta’mızı Kasımpaşaspor’a gönderdik. Şu anda Alanyaspr’da devam ediyor. Kerem Dönertaş Karşıyaka’ya imza attı. Bunun gibi birçok isim var. İzmirspor bizim için bir aşk, tutku. Sporcularımızı da iyi yerlerde görmekten gurur duyuyoruz” dedi.

‘ÇOCUKLARINIZI SPORA YÖNLENDİRİN’

Hoca olarak kendi çocuğunu da spora teşvik ettiğinin altını çizen Peynircioğlu, “3-4 yaşından itibaren çocukları spor faaliyetlerinin içine sokmalıdır. Çocukları handa branşta yetenekliyse o alana yönlendirmelidir. Çocuklar sporun içerisinde kaldığı takdirde sosyalleşiyorlar, hiçbir kötü alışkanlıkları olmuyor. Velilere hep söylüyorum; çocuklarınızı 11-18 yaş arasında sporun içinde tutarsanız kazanan siz ve evladınız olacak. Spor her kulvarda çocuğun gelişiminde etkili olduğunu düşünüyorum. Ailelere de çocuklarını spora yönlendirmelerini söylüyorum. Kendi çocuğum da spor konusunda bir çekimserlik yaşamadı. Kızıma 3-4 yaşındayken bale eğitimi yaptırdım. Daha sonra voleybol branşında 55 yıl boyunca Arkas’a gitti. Ondan sonra da Galatasaray ve Fenerbahçe’de spor yaşamına devam etti” diye konuştu.

‘FUTBOL SABIR İŞİDİR’

Altyapıdaki oyuncuların A takıma geçerken sıkıntı yaşadığını da ifade eden Penircioğlu, “Orada kırılma anları yaşıyorlar. 8 yıldır tüm kategorilerde hocalık yaptım. Bizler de aynı duyguları yaşadık. Çünkü A takımda belli bir oyunca sayısı var. Altyapıdan gelen oyuncu da hemen o formayı giymek istiyor. Biz de sabırlı olması konusunda nasihatlerde bulunuyoruz. Çünkü futbol sabır işidir. Evlatlarımıza bunu dile getiriyoruz. Kimisi alıyor, kimisi almıyor” dedi.

‘BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK ALDIK’

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan altyapı olarak destek almadıklarını ifade eden Peynircioğlu, “Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sezon başında aldık. Geçmiş zamanlarda da almıştı. Malzeme desteği aldık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Soyer sporu seven, içinde olan birisi. Başkanlığından itibaren spora katkıları var. Şu anda Yeşilyurt sahamızın zeminin değiştiriyor. Bizim de zeminle ilgili değişiklikler yapmamız gerekiyor. Çünkü kötü zeminden dolayı evlatlarımızın bileği burkuluyor, kırılıyor. Bire bir idmanlarda bunları yaşadık. Belediye Başkanımız Osman Kibar Tesislerimize desteklerini verirse çok memnun oluruz” diye konuştu.

‘SAHA SIKINTISI YAŞANIYOR’

Amatör spor kulüplerinin yaşadığı sıkıntıları anlatan Peynircioğlu, “En önce saha sıkıntısı yaşanıyor. Şimdiki eğitim sistemi de öğlen 3’e-4’e kadar sürüyor. Geç çıktıkları için yorgun ve aç şekilde bize geliyorlar. Biz de akşam 8’e kadar antrenman periyodu düzenliyoruz. U yaş grubu da 11-19 yaş grubunu kapsıyor. Biz tam saha çalışmak istiyoruz. Ancak eğitim sistemi nedeniyle tam saha antrenman planlaması yapamıyoruz. Sahayı ikiye, dörde bölmek zorunda kalıyoruz. Bu da oyuncunun mevkisel bazda gelişmesini engelliyor. Daha çok saha yapılması gerekiyor. Sadece futbol olarak düşünmemek lazım. Özellikle sahalara dikkat edilirse Türk sporuna çok değerli isimler kazandırılacaktır” şeklinde konuştu.

Son olarak Yıldırım Uran Birlik ve Beraberlik Dayanışma Etkinliği’nde yaşananlardan bahseden Peynircioğlu, “Yıldırım hocamız çok değerli bir isim. Çok yakın bir zamanda vefat etti. Ailesiyle görüştük ve anısına dayanışma etkinliği yapmak istediğimizi söyledik. İzmirspor’umuzda yetişen isimleri aynı çatı altında toplayıp Yıldırım Hocamızı andık. 25 dakikalık da nostalji maçı yaptık. İyi bir etkinlik oldu ve bize geri dönüşü de çok güzel oldu” dedi.

Editör: Haber Merkezi