Tahir Şahin'in başkan seçildiği 25 Mayıs'taki genel kurulun ardından kulüp kurucusu Fikret Uzun'un açtığı dava sonra tedbir kararı alan mahkemede davaya bakan hakimin tatile çıktığı bu nedenle kulübe kayyum ataması yapılamadığı öğrenildi. Beklemeye geçen sarı-lacivertli camia zaman kaybedildiğini ifade etti. Yeni sezon öncesi yapılacak  transfer çalışmaları, stadyuma kurulacak Passolig sistemi ve Futbol Federasyonu'ndan gelecek maddi kaynaklar önümüzdeki haftaya sarktı. 

NE OLMUŞTU?

Menemen 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından alınan tedbir kararı ile 25 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen Menemen Belediyespor kongresinde alınan kararların iptali yönünde hüküm verilmişti. Kongrede önceki dönem Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin başkan seçilmişti.

Menemen Belediyespor’da yaşanan kongre sürecinde önceki dönem Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin başkanlığa aday olmuş, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy da Şahin’e karşı Menemen Belediyespor’un kurucusu Fikret Uzun’u desteklemişti. Tahir Şahin’e karşı adaylığı düşürülen Fikret Uzun’un kongrenin usule aykırı gerçekleştiği gerekçesiyle açtığı davada mahkemeden karar çıkmıştı. Mahkeme kongrede alınan kararların durdurulmasına karar vermişti.

Tedbir kararı nedeniyle yönetim faaliyetlerinin kayyum atanana kadar durduğu sarı-lacivertlilerde Futbol Federasyonu'nun henüz passolig sistemi kurulamayan İlçe Stadı'na olumsuz rapor verdiği bildirilmişti. Kapasitesi 5 bin kişiyi bulan statta 1'inci Lig kriterlerini karşılamak için birçok eksik tespit eden yetkililerin, "Mevcut haliyle burada maç oynanamaz" yazısını kurmaylara gönderdiği bildirilmişti. 

Spor Toto 1. Lig'in yeni ekiplerinden Menemen Belediyespor'da yönetimdeki belirsizlik taraftarın da tepkisini çekmişti. Basın açıklamasında konuşan taraftar Okan Sabırlı, "Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek olan takımımızın şu dönemlerde transfer, Passolig sisteminin stadımıza yerleştirilmesi hususunda çalışmalar yapılması gerekirken, ortada henüz ne futbolcu ne yönetim ne de takım vardır." demişti.

Editör: Haber Merkezi