Geçen hafta elde edilen liderliğin yanı sıra yeni bir statta ve her zamankinden güçlü bir taraftar desteği ile sahaya çıkan futbolcuların maça aşırı motive olduğunu dile getiren Okan Buruk, "Hem liderliği koruma güdüsü, hem de ilk kez yeni bir statta oynama heyecanıyla istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Ancak daha iyi olacağımızın garantisini veriyorum. Bornova'da kolay maç kaybetmeyeceğimizi herkes görecek. Bu stat bizim için büyük şans. Kaybedilen 2 puan önemli ama asla hedefimizden sapmayacağız" diye konuştu.

Maçın hakemi Abdulkadir Bitigen ve 4'üncü hakem Oktay Taş'ı da eleştiren Okan Buruk, "İkisi de hadlerini aştı" dedi. Oktay Taş'ın sürekli kulübelerini tahrik ettiğini iddia eden Buruk, "Oktay Taş, her pozisyonda yanımıza gelip bizi bağırarak uyardı. Kendisi Eskişehir Bölgesi hakemi ve 2 hafta sonra biz Eskişehirspor'la oynayacağız. İki hafta önce Şanlıurfaspor maçında da 4'üncü. hakem olarak  görev yapan Taş, o karşılaşmada da bize bağırıp çağırdı" ifadesini kullandı.

Tribüne gönderilmesine anlam veremediğini belirten genç çalıştırıcı, "Abdülkadir Bitigen, Elazığsporlu oyuncuların maç boyunca yere yatıp oyunu soğutmasına göz yumdu. Ben de Oktay Taş'a  hiçbir şekilde hakaret etmeden itirazda bulundum ve tribüne gönderildim. Böyle bir uyarı için ceza gelmemesi gerekir" dedi.

DOĞANLAR STADI'NA TAM NOT

Bornova Belediyesi'nin Doğanlar'da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla inşaa ettiği Bornova Stadı, Göztepe-Elazığspor maçıyla ilk kez kapılarını açarken, futbolseverlerden tam not aldı. Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, İzmir'in çağdaş ve modern bir tesis kavuştuğunu belirtti, şöyle konuştu: "Bornova Belediyesi'ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Elbette ilk maçta ufak tefek eksikler vardı ancak tüm İzmir'in yararlanacağı, UEFA standartlarında bir tesis ortaya çıktı. Taraftarımız da inanılmaz bir atmosfer meydana getirdi. İzmir'in daha fazla stada ihtiyacı var. En kısa sürede Gürsel Aksel Tesisleri'nde de kendi stadımız inşa edilecek." 

Teknik direktör Okan Buruk da stadı çok beğendiğini dile getirdi. Göztepe ve diğer İzmir kulüplerinin yıllardır miadı dolmuş statları kullandığını ifade eden Buruk, şöyle devam etti: "Herkese teşekkür ediyorum. Yeni stadı çok beğendik. Takımlarımız uzun yıllardır kötü tesislerde karşılaşmalara çıktı. Şimdi ise burası rakipler için gerçek bir deplasman oldu. Futbolseverler hem rahat bir şekilde maç izliyor hem de takımlarını daha güçlü bir şekilde destekliyor."

Stattaki ilk golü atan Göztepe'nin kanat oyuncusu Halil Akbunar, İzmir'in iyi bir tesis kazandığını söyledi, "İlk golü atmak bana nasip oldu. Bu statta taraftarımızın desteği ile büyük başarılar kazanacağız" dedi.

ATİLLA; "HEDEF 12 BİN 500 KAPASİTE"

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilk kez Göztepe-Elazığspor maçıyla kapılarını açan Doğanlar'daki Bornova Stadı'nın İzmir'in yüz akı olacağını söyledi. İzmir'e UEFA standartlarında bir tesis kazandırdıklarını dile getiren Atila, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni hedefimiz stadın seyirci kapasitesini 6 bin 500'den 12 bin 500'e çıkarmak. Bunun proje çalışmalarında nemli yol katettik. Göztepe'nin ardından Altınordu da maçlarını bu statta oynayacak. İki takımımızın da gelecek sezon Süper Lig'de yer alacağını ve rakiplerini Bornova'da ağırlayacağını umuyoruz. Ayrıca Naldöken'e de amatör kulüplerimiz için iki saha yapıyoruz. Bornova'nın çehresini spor tesisleriyle değiştireceğiz. Elbette ilk maçta küçük bazı aksaklıklar oldu, bunları da ortadan kaldıracağız. Göztepe taraftarını da kutluyorum, yeni stadımızda çok güzel bir atmosfer oluşturdular."

SEGBEFİA MİLLİ TAKIMDA

Göztepe'nin Makedon golcüsü Adis Jahovic'in ardından orta saha oyuncu Prince Segbefia da ülkesinin milli takımına çağrıldı. 25 yaşındaki futbolcu, Togo Milli Takımı'nın 4 Ekim'de Uganda, 8 Ekim'de ise Mozambik ile oynayacağı müsabakalarda görev yapmak üzere bu sabah İzmir'den ayrıldı. Segbefia, önümüzdeki pazar günü İzmir'e dönecek.

Editör: Haber Merkezi