Rakibiyle bugüne kadar oynadığı 5 maçta da yenilmezlik geleneğini sürdüren Göztepe,  Şanlıurfaspor'la yaptığı karşılaşmaların 3'ünü kazanırken 2'sinden beraberlikle ayrıldı. Şanlıurfaspor ile ilk kez 2009-10 sezonunda 2'nci Lig Yükselme Grubu'nda karşılaşan Göztepe, rakibini İzmir'de 1-0 mağlup ederken, deplasmandan 1-1'lik skorla döndü. Ardından Şanlıurfaspor ile 2012-13 sezonunda Göztepe, Şanlıurfa'daki maçı 2-0, İzmir'deki rövanşı ise 4-0 kazandı. Bu sezonun ilk yarısında GAP Arena'da oynanan müsabaka ise 1-1'lik sonuçla tamamlandı.

Pazartesi günü rakiplerini yenerek zirve yarışına yeniden ortak olacaklarını söyleyen teknik direktör Metin Diyadin, Şanlıurfaspor'a karşı tek forvet ile oynayacak. Mirkan'ı kulübeye çekmeyi planlayan Metin Diyadin'in orta sahaya Cleyton'u monte edeceği, Antalyaspor'dan kiralanan Diarra'nın da Serdar'ın yerine ileride tek başına görev yapacağı ifade edildi. Kadrosunda 7 yabancı futbolcu bulunduran Göztepe statü gereği 2 ismi ise tribüne gönderecek. Diyadin'in forvet bolluğundan dolayı Vleminckx ile gönderilmesi gündemde olan Besara'yı 18 kişilik kadroya alamayacak.

CLEYTON YILIN 11'İNDE
Göztepe'nin ara transferde Vartaş Elazığspor'dan kadrosuna kattığı Aleksandre Cleyton, 2014-2015 sezonunda futbol oynadığı Yunanistan Ligi'nde yılın ilk 11'ine seçildi. O dönem Xanthi formasını giyen tecrübeli orta saha oyuncusu, futbolcuların oylalarıyla ödüle layık görüldü. Atina'da gerçekleşen ödül törenine katılan Cleyton ardından İzmir'e döndü. Cleyton, geçen sezon Xanthi formasıyla 25 maçta 10 gol atarak başarılı bir grafik ortaya koydu.

 

 

Editör: Haber Merkezi