Sarı kırmızılı yönetimin, forvette ve her iki kanatta görev yapan Senegal asıllı Fransız futbolcuyu İzmir'e davet edildiği belirtildi. Maribor ile yollarını ayırmaya hazırlanan 28 yaşındaki futbolcuya hafta sonuna kadar imza atabileceği bildirildi. 

Altyapı eğitimini Fransa'da alan ancak Romanya'nın Dinamo Bükreş takımında profesyonel olan Mendy, aynı ülkede Petrolul Ploieşti'de de oynadı. Ardından İtalyan ekibi Societa Polisportiva Ars et Labor'a (SPAL) transfer olan Mendy, Slovenya'da Koper ve Maribor'da forma giydi.

Mevcut kadrosunda yabancı olarak Robert Maah, Nahir Besara, Björn Vleminckx, Alexandre Cleyton, Leroy George ve Jacques Gosso'yu bulunduran Göztepe, yönetmelik gereği 6 ve üzerindeki her yabancı futbolcu için Futbol Federasyonu'na 200 bin TL yatıracak. 10 yabancı futbolcuyla sözleşme yapma hakkı olan Göztepe, şu an mevcut 6 yabancısından 5'ini 18 kişilik kadrosuna alabilecek, 1 oyuncu ise tribüne çıkacak. İzmir ekibi 1 futbolcu daha alarak transferi noktalayacak.

CLEYTON'A DAVA

Öte yandan PTT 1'inci Lig takımı Vartaş Elazığspor, sözleşmesini  tek taraflı feshederek Göztepe'ye transfer olan eski oyuncusu Alexandre Cleyton'a dava açtı. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kulübümüzle 31.05.2017 tarihine kadar sözleşme imzalayan Cleyton'ın, haklı bir sebep göstermeksizin takımımızın Antalya kampına katılmadığı noter aracılığıyla ve otel kayıtlarıyla tespit edilmiştir. Geçen süre zarfında kulübümüz bütün yükümlülüklerini yerine getirmesine rağmen Cleyton 18.01.2016 tarihinde mukavelesini tek taraflı feshetmiştir. Vartaş Elazığspor olarak futbolcuya karşı maddi, manevi ve fazlaya dair tüm haklarımız saklı kalmak kaydıyla hukuki sürecin bugünden itibaren başladığını belirtmek isteriz." 

Onur ATIŞ / İZMİR, (DHA)-
Editör: Haber Merkezi