Onur ATIŞ / İZMİR, (DHA)- ARA transferde Kasımpaşalı Kerem, Sarıyerli kaleci Atacan, Başakşehirli Gençer, Manisasporlu İsmail Köse, Elazığsporlu Serdar ve Karşıyakalı Serkan'a imza attıran Göztepe, bugün de Vartaş Elazığspor'un orta saha oyuncusu Alexandre Henri Marco Silva Cleyton'u renklerine bağladı.
İlk yarıda Elazığspor'da 14 maçta forma giyip 2 gol atan Brezilyalı futbolcu ile sezon sonuna kadar sözleşme yapıldı. Yunanistan'da Messiniakos, Apollon Kalamarias, Larissa FC, Panathinaikos ve Xanthi, Ukrayna'da da Metalurg Donetsk'te oynayan 33 yaşındaki Brezilyalı, Türkiye'de Kayserispor ve Elazığspor'da top koşturdu.
KARİYERİNİN EN ZOR GÜNLERİNİ YAŞIYOR
Göztepe'nin sezon başında büyük umutlarla Kayseri Erciyesspor'dan transfer ettiği Belçikalı Björn Vleminckx, kariyerinin en zor günlerini yaşıyor. İlk 7 haftada attığı 4 golle takımına hayat veren tecrübeli futbolcu, yaşadığı performans düşüklüğünün ardından formayı Mirkan'a kaptırarak ilk yarıdaki son 7 maçın 6'sında kulübede oturdu. Ara transferde Serdar Özbayraktar'ın gelmesiyle üçüncü golcü durumuna düşen Vlmenickx, son oynanan Vartaş Elazığspor karşılaşmasında 1 dakika bile şans bulamadı. Elazığ deplasmanında son derece mutsuz görünen tecrübeli futbolcu, devre arasında ısınmaya dahi çıkmadı. 90 dakikayı yedek kulübesinde oturarak geçiren Vleminckx, Göztepe'ye yıllık 300 bin Euro'ya imza atmıştı.
Teknik direktör Metin Metin Diyadin, Belçikalı futbolcunun fiziksel açıdan yetersiz olduğunu savundu. Ancak Vleminckx'in gönderilmesi yolunda rapor vermediğini belirten deneyimli teknik adam, "Mutlaka ondan faydalanacağım. Sezon başındaki Vleminckx'in eski günlerine döneceğine inanıyorum. Futbolda bu tür durumlar yaşanabilir. Formayı adaletli dağıtıyorum. Bu oyuncu da mutlaka toparlanacaktır" diye konuştu. Metin Diyadin, yapılan transferleri de değerlendirerek, "Takımda iyi bir rekabet ortamı oluştu. Kaliteli futbolcuları kadromuza kattığımıza inanıyorum. Formayı kapmak için herkes var gücüyle çalışıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Editör: Haber Merkezi