Teknik adamlık hayatında Süper Lig'de Elazığspor, Gaziantepspor ve Sivasspor'u çalıştıran Okan Buruk, Göztepe'de ilk 5 haftada 10 puan toplayarak en başarılı performansını sergiledi.

2013-2014'te Elazığspor'da ilk 5 maçta "0" çeken genç teknik adam, toplam 25 lig maçına çıktığı Elazığspor'da 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 14 yenilgi elde etti. Elazığspor o sezon Süper Lig'den düştü.

Ertesi sezon Gaziantepspor'un başına geçen Buruk, kırmızı siyahlılarda ilk 5 haftada 5 puan alabildi. 34 hafta boyunca Gaziantep'te kalan Okan Buruk 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 16 yenilgi aldı. 

Geçen sezon Sivasspor'daki görevine 11'inci haftada başlayan Okan Buruk, ilk 5 karşılaşmasında 4 puan toplayabildi. Sivasspor'da 11 karşılaşmada görev yapan Okan Buruk, sadece 2 kez galibiyet sevinci yaşayabildı. Sivasspor rakipleriyle 2 maçta berabere kalırken, 7 defa da sahadan mağlup ayrıldı.

Buruk 20'inci haftada oynanan ve 4-0 kaybedilen Osmanlıspor müsabakasının ardından istifa ederken, kırmızı beyazlılar sezon sonunda Süper Lig'e veda etti.

Göztepe'ye büyük hedefler için geldiğini dile getiren Okan Buruk, "Bu camiada olduğum için çok mutluyum. Göztepe kesinlikle alt liglerin takımı değil. Pek çok Süper Lig kulübünden üstün bir yapıda. İnanıyorum ki gelecek sezon TFF 1'inci Lig'de olmayacağız. Şampiyonluk yolunda hepimiz kenetlendik. Üzerimizde ise bir baskı yok, kaletile bir ekibiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi