Göztepe Altınordu derbisi 1-1 devam ederken 62'nci dakikada Tayfur'u kenara alıp forvete Umut takviyesi yapan Okan Buruk, Altınordu'nun 82'nci dakikada 2-1 öne geçmesinden sonra bu kez orta sahadan Segbefia'yı çıkarıp sağ kanatta görev yapan Emre Aygün'ü oyuna dahil etti. Son ve en kritik hamlesini 88'inci dakikada yapan Buruk, bu kez sağ bek Fuchs'la değiştirdiği stoper Lokman'ı, uzun boyundan da yararlanabilmek amacıyla hücum hattına sürdü.

Buruk'un yaptığı bu 3 değişiklik, ilk meyvesini 90+1'inci dakikada verdi. İlk uzatma dakikasında Halil'in ara pasında savunmadan sekip yükseklik kazanan topu ağlara gönderen Lokman, skoru 2-2 yaparak takımını uyandırdı, Altınordu'yu strese soktu.

90+3'te ise bu defa Emre-Umut işbirliği Göztepe'ye hayat verdi. Sağ kanattan bindiren Emre'nin nefis ortasını şık bir kafa vuruşuyla filelere bırakan Umut, Göztepe'yi galibiyete taşıdı. 

Maçtan sonra değişiklikleri değerlendiren Buruk, "Kulübede golcü kalmayınca Lokman'ı forvete koydum. Belki risk aldım ama denemek gerekiyordu. Lokman hamlesi bize galibiyeti getirdi" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi