Göztepe Spor Kulübü geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile voleybol ve hentboldan profesyonel olarak çekildiğini açıklamıştı. Yapılan açıklamada Erkekler Süper Ligi'nde küme düşmesi kesinleşen hentbol takımlarının artık altyapı düzeyinde yarışacağını açıklayan Amatör Branşlar Yöneticisi Deniz Durmaz, "Tüm dünyayı etkisi altına alan kononavirüs salgınından sonra bilindiği gibi ülkemiz ve dünya hem sağlık hem de ekonomik durgunluk açısından olumsuz etkilendi. Herkesin yakından takip ettiği başta futbol ekonomisi olmak üzere dünya sporunun takvimi ve işleyişi maalesef değişmek zorunda kaldı. Bizler de Göztepe Spor Kulübü'ndeki 16 amatör branşın bu süreçte faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldık. Hentbol ve voleybol bu süreçten en olumsuz etkilenen profesyonel branşlarımız oldu" sözleriyle alınan kararı kamuoyuna duyurmuştu.

Yaşananların ardından Göztepeli taraftarla ise hentbol takımının kapanmasına yaptıkları açıklama ile tepki gösterdiler. Hentbol takımının çok zor şartlarda taraftarların katkısıyla kurulduğuna vurgu yapılan açıklamanın tamamı şöyle;

‘Diğer Hentbol takımlarının taraftar çekmek için ücretsiz bilet dağıttığı bir ortamda, üstelik Hentbol'un ülkemizde esamesi bile okunmazken Göztepe taraftarı elini taşın altına koyarak bir takım kurdu. O takımın oyuncularına maaş sözü verilmedi, ev sözü verilmedi, transfer sözü verilmedi. Bunları bilerek maaşlı takımlarından gelenler dahi oldu. Yalnızca birer takım forma, t-shirt ve eşofman verildi, deplasman giderleri ve bütün giderler taraftar tarafından karşılandı.Hiç bir oyuncunun aklının ucunda dahi para yoktu, onlar maaşlı kulüplerini bırakıp Göztepe için taraftarla beraber savaşmaya gelmişti. Savaştılar ve yıllar süren mücadeleler sonucu çok güzel yerlere geldiler, 1. Lig'i namağlup tamamlayıp Süper Lige çıktılar. Bu kadar kısa anlattığım olay için canını verende vardı, ailesini, işini gücünü kaybedende. Paramız yoktu, onurumuz vardı.

Şubeyi buralardan sahiplenen kulübümüz onlarca yılın emeğini bahanelere kurban ederek kapatmak istiyor. Harçlıklarını bu takıma veren çocukların, çocuğunun rızkını bu takıma veren babanın, uğrunda senelerce cezalara bağlanan taraftarların gözü üzerinizdedir, bu vebali kaldıramazsınız. Göztepe Hentbol Şubesi bizim kırmızı çizgimiz, onurumuzdur.

Futbol takımına verilen primlerin, yedek kulübesinde ismini unuttuğumuz oyuncuların maaşının, kombine gelirlerinin, bağışların onda birinin Hentbol Şubemize verilmesi ne yüktür ne de külfet. Bu bahanelere karnımızın tok olduğunu tarihe bakıp öğrenebilirsiniz.

Bizler bu şubeyi kapatmak isteyen herkesin, buna boyun eğen yöneticilerin karşısında duracağız ve buna izin vermeyeceğiz. Selam olsun sevdaların en güzeline.’’

Editör: Haber Merkezi