Vali Mustafa Toprak başkanlığında bugün Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz ve Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya'nın katılımı ile yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında ev sahibi Göztepe taraftarlarının derbiyi kapalı, misafir konumundaki Karşıyaka taraftarlarına ise açık tribünden izlemesi kararlaştırıldı. Kapalı tribününün dolması halinde sarı-kırmızılıların Mersinli yönündeki kale arkasına da alınacağı ifade edildi. Bilet fiyatlarının 20 TL olduğu maçta Göztepeliler stada Halkapınar Metro İstasyonu'ndan, Karşıyakalılar ise Salhane İzban İstasyonu'ndan gidecek. Derbide 460 polis görev yapacak. 

Pazar günü İzmir'de tüm Türkiye'ye örnek olacak bir maç oynanacağına inandığını belirten Vali Toprak, "İki güzide kulübümüzün taraftarı, terör olayları yüzünden zor günler geçiren ülkemize birlik ve beraberlik mesajı verecektir. Ezeli rakip ve ebedi dost olan Göztepe ve Karşıyaka'nın mücadelesi güzel bir pazar gününde bizlere keyifli saatler yaşatacaktırr" dedi.

Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz de takımların konumu ne olursa olsun derbinin çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Sezonun ilk yarısında iki kulüp taraftarı maçı yarı yarıya izleyerek Türkiye'de yıllardır yapılmayan bir organizasyonu gerçekleştirdi. Centilmence bir derbiyi daha geride bırakacağız" diye konuştu. Talat Papatya ise heyecanı yüksek bir müsabaka izleyeceklerini dile getirdi.
 
Onur ATIŞ / İZMİR, (DHA)
Editör: Haber Merkezi