Sarı kırmızılılar, Rize'de 1978 yılında bir benzin istasyonunda meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden "Koca Kaptan" lakaplı Aksel'in, Balçova'daki mezarını ziyaret etti. Başkan Vekili Talat Papatya, "Yönetim kurulumuz, teknik ekibimiz, efsane kadromuz ve taraftarımızla Gürsel kaptanı yad ettik. Göztepe camiası ve Türk futbolu onu hiçbir zaman unutmayacak" ifadelerini kullandı.

Sarı kırmızılı formayı 17 yıl boyunca terleten Gürsel Aksel, Fuar Şehirleri Kupası'nda yarı final oynayan Efsane Takım'ın kaptanlığını yaptı. Aksel, Göztepe'de iki Türkiye Kupası ve bir de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kaldırdı.1'inci Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Göztepe'nin Başkan Vekili Talat Papatya, cuma günü Başbakan Binali Yıldırım'ın Gürsel Aksel Tesisleri'ne inşa edilecek yeni statla ilgili açıklamayı heyecanla beklediklerini söyledi.

Başkan Vekili Talat Papatya, "Cuma günü Göztepe için çok önemli ve özel bir gün olacak. Başbakanımız Binali Yıldırım, daha önce yeniden projelendirip kendisine tanıttığımız stadımızı kamuoyuna sunacak. Taraftarımızın sabırsızlıkla beklediği yeni stadımız için en büyük adım atılacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Gürsel Aksel Tesisleri ve kulübü ziyaret edip etmeyeceğinin henüz netleşmediğini de belirten Papatya, "Başbakanımızın İzmir ziyareti, cumartesi gününden cumaya alındı. O nedenle net bir program yok" ifadelerini kullandı.

Hem tesisleşme, hem de sportif olarak Göztepe'nin çok verimli bir sezon geçireceğini belirten Talat Papatya, cumartesi günü deplasmanda oynanacak Ümraniyespor maçını da kazanarak taraftarlara çifte mutluluk yaşatmak istediklerini söyledi.

İstanbul'da Göztepeli taraftar sayısının bir hayli fazla olduğuna dikkat çeken Papatya, "Sarı kırmızılı renklere gönül verenlerin Göztepe'yi Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Ümraniyespor'un son sırada yer alması bizim için bir rehavet nedeni değil. Tam tersine bu tür maçlar kolay geçmiyor. Oyuncular da bunun farkında. Ciddiyeti elden bırakmadan mücadele edeceğğiz" dedi.


Sarı kırmızılı ekipte sakatlıkları devam eden stoper Emre Can ve orta saha Salim'in yanı sıra Togo Milli Takımı'ndan yorgun dönen Segbegia idmana katılmadı.

Editör: Haber Merkezi