2015-16'da yaklaşık 30 milyon TL harcayarak iddialı bir kadro kuran sarı kırmızılılar, onca yatırıma rağmen sezon boyunca bir kez olsun ilk ikiye girip Süper Lig potasına adını yazdıramadı. Geçen sezon en iyi derecesini 14. ve 16. haftalarda 3. sıraya yükselerek elde Göztepe, 2016-17'de ise Süper Lig yarışından hiç kopmadı. Bu sezon 5'inci haftada liderlik koltuğuna oturmayı başaran Göztepe, 6, 8, 10 ve 13. haftaları da ikinci sırada tamamlamayı başardı.

Geride kalan 13 haftanın 11'inde Süper Lig ya da play off hattında yer alan Göztepe, sadece ilk ve 3'üncü haftayı ilk 6 dışında geçti. Gösterdiği performansla bu sezon fark yaratan Göztepe, uzun yıllar sonra camianın Süper Lig umutlarını artırdı. 

Ligde 13 haftayı geride bırakan Göztepe, bu sezon 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 25 puan topladı. Geçen sezon aynı periyotta 6 kez rakiplerini mağlup eden sarı kırmızılılar, 3 beraberlik ve 4 yenilgi ile hanesine 22 puan yazdırmıştı. Sarı kırmızılı ekip, teknik direktör olarak Metin Diyadin, Önder Özen ve Mehmet Aurelio'nun görev yaptığı geçen sezonu düşme potasının 5 puan üzerinde 38 puanla kapatmıştı.

Şu anki tablodan memnun olduğunu dile getiren teknik direktör Okan Buruk, bulundukları konumu koruyacaklarını söyledi. Zorlu bir mücadelenin yaşandığı 1'inci Ligi'nde kaliteli takımların yer aldığını dile getiren genç teknik adam, "Her maçımızı final havasında geçiyor. Bu hafta Sivasspor deplasmanına çıkacağız. Zorluk seviyesi yüksek bir müsabaka olacak. Ancak takımıma güveniyor ve iyi sonuçla İzmir'e döneceğimize inanıyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi