Sezon başında 21, devre arasında 15 transfer yapan Karşıyaka, 2 ayrı kadro oluşturmasına rağmen son sırada kaldı. Karşıyaka, 8 Kasım'da 1-0 kazandığı ilk derbinin 11'inde büyük değişim yaşadı. Karşıyaka'da o derbiye ilk 11'de başlayan isimlerden kaleci Aghayev, Amisulashvili, Duric ve Tugay devre arasında ayrıldı, Mehmet Akgün, Necati ve Çağlar kadro dışı kaldı, Gökhan ise cezalı duruma düştü.

Birinci derbinin 11'de yer alan Zeki ve Tayfun ikinci yarıda yedek kulübesini mesken tutarken, yalnızca Ömer Can sürekli forma şansı bulabildi. Karşıyaka'da randevunun yedeklerinden bile geriye Erhan ve Berkay Can kaldı. İlk maçta sonradan oyuna girerek galibiyet golünü atan Engin Baytar ise devre arasından bu yana kadroya alınmıyor.

4 ANTRENÖR

Karşıyaka'yı ilk yarıdaki derbiye çıkaran teknik direktör Kemal Özdeş'ten sonra 3 farklı isim çalıştırdı. Aradan geçen 16 maçlık süreçte Hüseyin Hamamcı, Yusuf Şimşek ve son olarak Soner Tolungüç takımın başına geçti. Karşıyaka, tüm çabası ve değişimlere rağmen derbiden sonra İzmir'de tek maç kazanamadı.

GÖZTEPE'DE DİYADİN AYRILDI ÖZEN GELDİ 

Ezeli rakibi kadar olmasa da, Göztepe'nin kadrosu da değişimden nasibini aldı.

Sarı kırmızılılarda ilk maçın 11'inde forma giyen kaleci Oğuzhan, Barış ve Mirkan takımdan ayrılırken Giray Kaçar kadro dışı kaldı. İlk yarıda Karşıyaka'nın kadrosunda yer almasına rağmen cezası yüzünden birinci derbide oynayamayan Serkan, bu kez Göztepe'nin kadrosunda ancak yine cezalı olduğu için pazar günü de tribüne çıkacak. Ligde umduğunu bulamayan Göztepe'de ilk derbinin teknik patronu Metin Diyadin'in koltuğunda artık Önder Özen var. Ancak Özen de 3 maçlık cezası nedeniyle derbide takımının başında olamayacak.

İLK DERBİ HEYECANI

Karşıyaka ve Göztepe'de birçok futbolcu ilk kez derbi heyecanı yaşayacak. Karşıyaka'da Behram, Diarra, Can, Efe Halil, Kvesic, Kovalchuk, Mahmut, Mustafa, Ömer Kandemir, Özkan, Şahin ve Tisdell, Göztepe'de ise Diarra, Kerem, Gençer, Atacan, İsmail Köse, Cleyton ve Serdar ilk kez İzmir derbisinde forma giyecek.

KAPTANLAR KADRO DIŞI

Göztepe ve Karşıyaka'da, ilk yarıdaki maça kaptan olarak çıkan iki isim de kadro dışı kaldı. Göztepe'de Balıkesirspor deplasmanında kendisini kadroya almayan teknik direktör Önder Özen'i Başkan Mehmet Sepil'e şikayet eden Giray Kaçar süresiz kadro dışı bırakıldı.

Karşıyaka'da ise pek çok müsabakada kaptanlık yapan Çağlar Birinci, geçen hafta Gökhan Ünal'la antrenmanda kavga ettikten sonra kadrodan elendi.

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi