Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivasspor'u deplasmanda 1-0 yenerek pazar günü lider Yeni Malatyaspor ile oynayacağı zorlu maç öncesi moral bulan Göztepe'de defans alternatiflerinin çoğalması, teknik direktör Okan Buruk'un elini güçlendirdi.

Sarı kırmızılı ekipte sol bek Mehmet'in cezası biterken, 2 hafta önce oynanan Bandırmaspor maçında sağ arka adalesinden sakatlanan stoper Lokman da çalışmalara başladı. Sakatlığı yüzünden yaklaşık 4 aydır forma giymeyen Emre Can, 90 dakika sahada kaldığı Sivasspor karşılaşmasındaki performansıyla tam not aldı. Yine 6'ncı haftadaki Elazığspor sınavından bu yana forma giyemeyen sol bek Tanju'nun Sivas deplasmanında hazır bir görüntü ortaya koyması Okan Buruk'un sevincini ikiye katladı.

Bu sezon savunmanın ilk kez eksiksiz ve hazır olduğunu ifade eden Okan Buruk, Bandırmaspor maçında sol arka adalesinde yırtık ve ödem oluşan Doğa'nın da Yeni Malatyaspor karşılaşmasına yetişebileceğini açıklarken, "Gosso'yu sarı kart cezası yüzünden oynatamayacağız. Doğa'nın iyileşip antrenmalarda yer alması çok sevindirici. Lokman ve Doğa'yı 2 maçta oynatamadık. İkisinin de pazar gününe kadar hazır olmasını bekliyorum" diye konuştu.

Şampiyonluk yarışının çok çetin geçtiğini dile getiren Okan Buruk, "İki hafta üst üste kazanamamak bizi üzdü. Ancak bu süreçte rakiplerimizin kayıpları, farkın açılmamasını sağladı. Evimizde hiç yenilmedik. Lider Yeni Malatyaspor karşısında da bu grafiği sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

SPONSOR YAĞIYOR

Öte yandan Türkiye 1'inci Ligi'nde zirve mücadelesi veren Göztepe'nin formasına bu sezon sponsor yağdı. Sarı kırmızılılar göğüs, kol, sırt ve şorttan sonra çoraplarına da reklam aldı. Göğüs alanına Mahall Bomonti İzmir, kollarına Jotun, sırt alanına Güres ve şorta da  Pehlivanoğlu İnşaat'ın reklamlarını alan Göztepe, çorap için de KMS Teknik ile anlaşma sağladı.

Kulüpten yapılan açıklamada 1'inci Lig tarihinde ilk kez bir takımın çoraplarına sponsor aldığı belirtildi. 

Editör: Haber Merkezi