1'inci Lig'de pazar günü, geçen hafta ikinci basamağı kaptırdığı 20 puanlı Boluspor'u ağırlamaya hazırlanan 18 puanla 3'üncü sıradaki Göztepe'nin teknik direktör Okan Buruk, seyirciyle bütünleşerek galip gelmek istediklerini söyledi.

Beraberlikle sonuçlanan son Giresunspor karşılaşmasında rakip üzerinde bekledikleri üstünlüğü kuramadıklarını vurgulayan Okan Buruk, şöyle dedi: "Hem saha koşulları hem de rakibimizin ligdeki durumuna baktığımızda ligin en zor deplasmanlarından biriydi. Maç da çok zorlu başladı, çok erken bir gol yedik daha sonra oyunu çevirmek için hamleler yaptık. İlk yarı dengeyi sağladık. Kazanmayı çok istedik ama beklediğimiz üstünlüğü kuramadık." 

Boluspor karşılaşmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Okan Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle Eskişehirspor maçında gördük ki stada ve zemine alışmış durumdayız. Oyuncularımız sahayı tanıdı ve bu bize oyun anlamında daha iyi şeyler verdi. Seyircimizle bütünleşerek pazar günü sahada güçlü bir mücadele örneği yansıtmak istiyoruz. Eskişehirspor maçında olduğu gibi Boluspor karşılaşmasında da son ana kadar yanımızda olup bizi destekleyeceklerinden şüphem yok. Bolu ligin güçü ekiplerinden biri. Zorlu ve seyir zevki yüksek bir maç olacak ama biz iyi bir performans sergileyerek rakibimizi mağlup etmek ve sıralamada üstlerine çıkmak istiyoruz."

KUPADA ŞANSLAR EŞİT

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda Medipol Başakşehir, Sivasspor ve Yeni Amasyaspor'la eşleşen Göztepe'de teknik direktör Okan Buruk, grupta her takımın üst tur şansı olduğunu söyledi. Süper Lig lideri Medipol Başakşehir'de futbolcu, Sivasspor'da ise teknik adam olarak görev yapan Okan Buruk, şöyle devam etti: "En baştan söylediğimiz gibi Türkiye Kupası'nda ilerlemek istiyoruz. Çektiğimiz kuraya baktığımızda üst tura çıkmak için gruptaki herkesin şansı olduğunu görüyorum. Amasya, BAL Ligi'nden gelse de Denizlispor'u eleyerek gruplara yükseldi ve kendi sahasında etkili olabilen bir takım. Sivas ve Başakşehir ise bizim gibi geniş kadroya sahip ekipler. Gruptan çıkmak isteyeceklerdir. Amacımız grup aşamasını geçerek yolumuza devem etmek."

MERDİVEN UYARISI

Öte yandan Boluspor'u ağırlamaya hazırlanan Göztepe'de yönetim, taraftarları merdiven boşlukları konusunda uyardı. Bu sezon Bornova Stadı'nda oynadıkları Elazığspor ve Eskişehirspor maçlarında, tribünlerdeki merdiven aralıkları boş bırakılmadığı için toplam 28 bin TL ceza aldıklarını hatırlatan yöneticiler, Futbol Federasyonu'nun bu konuda çok hassas olduğunu belirtip, taraftardan konuya duyarlı olmalarını istedi.

Merdiven boşlukları nedeniyle verilen cezanın katlanarak arttığını ve sezon sonunda toplamda 1 milyon TL'ye ulaşma ihtimalinin bulunduğunu hatırlatan yönetimin konuyla ilgili açıklaması şöyle: "Kulübümüz Bornova Stadı'nda oynadığı iki maçta da merdiven aralıklarının boş bırakılmaması sebebiyle para cezası almıştır. Disiplin Talimatnamesi'nin konuyla ilgili maddesi, 'Tribünlerdeki merdiven aralıklarının boş bırakılmaması halinde kulüplere birinci ihlalde 10 bin  TL para cezası verilir. İhlalin aynı sezon içinde tekerrürü halinde, bu ihlal için verilen bir önceki para cezasına 8 bin TL eklenmesi suretiyle hesaplanacak tutarda ceza verilir' şeklindedir. Bu doğrultuda artarak gidecek para cezaları sonucunda kulübümüz sezon sonunda toplamda 1 milyon TL'ye yakın ceza ödeyebilir. Bunun önüne geçmek adına taraftarlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi