Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, Altınordu derbisinde tribünleri yarı yarıya paylaşabileceklerini açıkladı. Altınordu'nun talebini değerlendirdiklerini ifade eden Talat Papatya, "Ülkemiz zorlu günlerden geçiyor. Bu süreçte birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Bu yüzden pazar günkü karşılaşmada tribünleri paylaşabiliriz. Şu anda maçın hangi statta oynanacağı belli değil. Stat kesinleştikten sonra tribün paylaşımını netleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Geçen sezon ilk yarıda Atatürk Stadı'nda oynanan derbide ev sahibi olan Altınordu, Göztepe taraftarına açık tribünü tahsis etmişti. İkinci yarıdaki maçta ise Göztepe yönetiminin Altınordu seyircisini kale arkasına alması kırmızı lacivertli ekipte tepkiye yol açmıştı.

Öte yandan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila maçın Doğanlar'daki Yeni Bornova Stadı'nda oynanması için girişimde bulunduklarını açıkladı. Atila, stattaki eksikleri tamamlamak için gayret gösterdiklerini ifade etti.

GÖZTEPE GALİBİYETE HASRET

PTT 1'inci Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Büyükşehir Gaziantepspor'la 1-1 berabere kalan Göztepe, 13 maçtır galibiyete hasret. Pazar günü Altınordu ile oynanacak derbide sarı kırmızılılar hasrete son vermek istiyor.

Son galibiyetini geçen sezonunun 28'inci haftasında yine bir İzmir derbisinde Karşıyaka'yı 2-0 yenerek alan sarı kırmızılı ekip, sonrasında yaptığı 6 lig maçında da üç puan sevinci yaşayamamıştı. Hayal kırıklığı ile sona eren 2015-16'nın ardından yeni sezona iddialı hazırlanan sarı kırmızılı ekip, kamp döneminde oynadığı özel müsabakalarda da taraftarının yüzünü güldüremedi. 6 hazırlık karşılaşmasında 4 yenilgi ve 2 beraberlik elde eden Göztepe, ligin ilk haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'la yenişemeyince galibiyet hasreti 13 maça çıktı.

Öte yandan Altınordu'yu son 3 resmi maçta da yenemeyen Göztepe, pazar günü şeytanın bacağını kırmayı amaçlıyor. Rakibi karşısındaki son galibiyetini iki takımın da 3'üncü Lig'de yer aldığı 2006-07 sezonunda 1-0'lık skorla elde eden sarı kırmızılılar, sonrasında kazanmayı unuttu. 2013-14'te Türkiye Kupası 2'nci kademe randevusunda rakibine penaltılarla 6-5 boyun eğen Göztepe geçen sezon 1'inci Lig'de ilk yarıdaki maçı 1-0 kaybetti, ikinci karşılaşma 2-2 bitti. 

Taraftarlarının yüzünü bu sefer güldürmek istediklerini ifade eden Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bu hafta rüzgar tersine dönecek. İyi bir kadromuz var, kazanacağımıza inanıyorum. Altınordu kaliteli bir ekip. Asla küçümsemeye gelmez. Dikkatli olup,istediğimizi alacağız" dedi.

ALTINORDU DERBİ PERFORMANSINA GÜVENİYOR

Atatürk Stadı'nda ağırladığı Giresunspor'la 2-2 berabere kalan Altınordu ise son 2 sezonda İzmir derbilerinde rakiplerine kurduğu üstünlüğe güveniyor. 

Son 8 derbi karşılaşmada 5 galibiyet, 2 beraberlik elde eden kırmızı lacivertli ekip sadece 1 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. 2014-15'te Bucaspor'la ilk maçta 1-1 berabere kalıp rövanşı 1-0 kazanan Altınordu, sezonun ilk yarısında 3-0 kaybettiği Karşıyaka'dan rövanşı 5-0'lık skorla aldı. Geçen sezon Karşıyaka'yı, 1-0 ve 3-1'lik sonuçlarla dize getiren kırmızı lacivertliler, ilk devrede 1-0 yendiği Göztepe ile ikinci randevuda 2-2 berabere kaldı.

Giresunspor karşısında uzatmada buldukları golle aldıkları 1 puanın Göztepe derbisine moralli hazırlanmalarına yol açtığını belirten Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, "İlk hafta kazanmak istiyorduk ama olmadı. Derbide 3 puanla tanışmak istiyoruz. Rakibimiz deneyimli oyunculardan kurulu güçlü bir ekip. İki güzel İzmir takımına yakışır bir mücadele olmasını diliyorum. Ligin henüz başında olduğumuz için 2 takım da tam olarak hazır değil. İlerleyen haftalarda daha iyi bir oyun sergileyeceğimizi düşünüyorum. Derbilerde 2 senedir başarılı sonuçlar aldık, ancak bu yine kazanacağımız anlamına gelmez. Galibiyet için mücadele etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi