M. AYHAN KARA / İZ GAZETE - İki takım Süper Lig’de ilk defa karşı karşıya gelirken geçen sezon Göztepe’de başlayan ve Akhisar’a geçen Okan Buruk bugün eski takımına karşıydı. Göztepe taraftarı maç öncesinde Okan Buruk’u alkışlayarak çiçek takdim etti.

GÖZTEPE, BURSA’DAKİ ON BİRLE

Göztepe maça sakatlığı henüz geçen Scarione ve sakat Peynerbes’ten yoksun başladı. Geçen haftaki gibi Tanju ve Halil on birde başlarken, Sabri ve Tayfur kulübedeydi. Kosanoviç ise stoperdeydi.

STAT TURUNCUYA BOYANDI

Göztepeli taraftarlar kapalı tribünde "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında turuncu renkli “Kadına Şiddete Hayır” pankartı açarken, Göztepeli futbolcular sahaya turuncu bantlı formayla çıktı, Tamer Tuna da turuncu mendille kulübede ve basın toplantısında yerini aldı. İki takım da sahaya öğretmenleri kutlayan dövizlerle çıktı. Karşılaşmayı izleyen 457 Akhisar taraftarı maç öncesi “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı attı.

ERCE’NİN AĞABEYİ ORTA HAKEM

Karşılaşmanın orta hakemi Altınordu kalecisi Erce’nin ağabeyi, kart gösterdi. İkinci yarıda maç 2-0 iken yan hakemi son anda fark etmese ve ofsayt bayrağını görmese “penaltı” düdüğü çalacaktı Göztepe aleyhine. Genelde ikazlarla yetindi, ilk sarı kartı ise itirazlarından dolayı Selçuk’a gösterdi.

TEMKİNLİ İLK YARI

Karşılaşmayı izleyen 7643 biletli seyirci için ilk yarı renksiz ve müziksiz film gibiydi. BJK maçındaki cezadan dolayı tribünlerde bazı koltuklar boş kaldı. Boş kalan koltukların parasını ödeyen Göztepe taraftarı Bornova Belediyesi hayvan barınağına bağış yapmış oldu. İki takım da oldukça temkinliydi. Topu genelde İzmir’in sarı kırmızlıları çevirdi ama dikine değil de yan ve geri paslarla… Troere’nin soldan bindirmeleriyle gelen kornerlerde ise uzun boylu Akhisar kalecisi ve defansı şans tanımadı. Rakibinin fizik gücü karşısında ezilen Halil’i Gouffran’la yer değiştirirken doğru bir hamle yaptı Tamer Tuna.

14. dakikada Tanju’nun sağıyla düzeltip soluyla kestiği sert orta kornerle sonuçlandı. Kornerden gelen yüksek topa Selçuk’un kafası üst direkte patlarken şanslı olan taraf Akhisar’dı.

Akhisarspor’un Beto’nun koruduğu kaleye ilk şutu 21’de gelebildi. Akhisar ilk kornerini ise 35’te kullandı. İlk yarıda daha çok topu çeviren ve Traore’nin soldan geliştirdiği ataklarla Akhisar kalesine inen ise Göztepe’ydi ama silik geçen ilk yarı 0-0 sona erdi.

KAPTAN İKİNCİ DENEMEDE GOLÜ BULDU

İkinci yarıya Göztepe taraftarının da desteğiyle mutlak gol için çıktı. Gouffran’ın kafasıyla 48’de aradığı golü de buluyordu ki sahneye geçen hafta BJK karşısında penaltıyla beraber altı yüzde yüz gol kurtaran Lukac çıktı ve zor da olsa topu dışarı atmayı başardı.

Gol arayan Göztepe, 55’te Rotman’ı dışarı alıp oyuna genç Ngado’yu dahil etti. Göztepe 65’te Gouffran’la inanılmaz bir gol kaçırdı; kalecinin hatasını geç fark eden Gouffran’ın kafasını kaleci Lukac ve defans birlikte zorlukla çizgiden kornere çeldiler.

Üç dakika sonra Kaptan Selçuk’la Göztepe 1-0 öne geçti; yaşlı kurt topu kafasıyla öyle bir ölü noktaya attı ki, Lukac ancak seyretti.

SİLİK JAHOVİÇ ASİSTLE AFFETTİRDİ

İlk golden 10 dakika sonra bu kez sahneye maçın başından itibaren silik ve arzusuz bir görüntü veren Jahoviç çıktı; ceza alanı dışında buluştuğu topu gördüğü Halil’e ara pasıyla yerden penaltı noktasına doğru gönderdi, bu oyuncu da düzgün bir plaseyle skoru 2-0’a getirdi.

82’de Jahoviç yerini Ghilas’a bıraktı. Ngado 85’te nefis vurdu Kukac kornere çeldi aynı güzellikte. 87’de Halil çıktı, Sabri girdi. 3 dakikalık uzatmada Akhisar’dan Soner sarı kart gördü.

MAÇ SONUNDA “İSYAN”

Almanya’dan gelen 10 gazetecinin de izlediği Ege derbisinde gülen taraf dört haftadır galibiyet yüzü görmeyen iki takımdan Göztepe oldu. Kaptan Selçuk ve Halil de 13. haftada kaydettikleri sezonun ilk gollerinin sevincini takımları galip gelirken yaşadılar. Maç sonunda kapalı tribün önüne gelen ve kenetlenen tüm takım tribünle birlikte baştan sona kadar “İsyan”marşını söyledi. Stat bu güzel görüntü yaşandıktan sonra boşaldı. Akhisar tribünü ise maç boyunca “Yönetim istifa!” Nidalarıyla yankılandı. Çok da kötü bir durumda olmayan takımın, borçsuz bir yönetimin nesini beğenmediklerini anlamakta güçlük çektim doğrusu! Beş maçtır galip gelemeyen Akhisarspor’da düşüş var tamam ama bu her zaman rastlanabilecek bir tablo.Göztepe de üç maç sonra zorlu Bursaspor deplasman beraberliği ve beşinci haftaki galibiyetle çıkışa geçti. Bu iyi de oldu, çünkü iki hafta üst üste deplasmana çıkacak. Ancak şurası var ki ilk yarının bitmesine dört hafta kala Göztepe ilk yarı hedefini bir puan da geçerek cumartesi akşamı itibarıyla 21 puanla 5. sıraya çıktı. Bu haftayı en kötü ihtimalle aynı yerde tamamlayacak oynanacak maçlar sonrasında.

Göztepe: Beto (8)-Tanju (6), Kadu (8), Kosanoviç (8), Traore (9)-Rotman (6) -Ngado Dk.55 (7)-, Selçuk (8)-Halil (7) -Sabri, Dk.87 (?)-, Castro (7), Gouffran (7)-Jahoviç (6) -Ghilas, Dk.78(?)-.

Editör: Haber Merkezi