İZ GAZETE - Süper Lig’in İzmir temsilcisi Göztepe forvet hattına takviye yapmak istiyor. Transfer sezonunun bitmesine 12 gün kala hareketli saatler ise devam ediyor. Yeni stadındaki ilk maçına 26 Ocak’taki Beşiktaş maçı ile çıkacak olan Göz Göz’ün, taraftarını da heyecanlandıracak bir ismi kadrosuna katmak istediği belirtiliyor. Her ne kadar başkan Mehmet Sepil bu sene yıldız transferi olmayacak dese de taraftarına ve camiasına sürpriz yapmak istediği iddia edildi.

AVRUPA’YI İSTİYOR

Şu anda ülkesi Brezilya’da forma giyen 30 yaşındaki Alexandre Pato’nun Göztepe’nin radarında olduğu kulis bilgisi olarak kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Transferde en büyük engelin ise maddi kaynak olduğu belirtildi. Sao Paulo ile 2022 yılına kadar sözleşmesi devam eden sambacının, bonservis problemi olduğu için, Göztepe’nin yıldız oyuncuyu kiralık olarak takıma katmak istediği de öğrenildi. Yüksek maliyeti nedeniyle transfer sezonu kapanmadan bir sponsor ile bu transfer çözülmek isteniyor.

RAKİP SİVASSPOR

Türkiye’de Göztepe’nin haricinde Pato ile ilgilenen başka kulüpler olduğu da iddialar arasında. Şu anda Süper Lig’de lider durumda bulunan Sivasspor da yıldız oyuncu ile ilgileniyor.

Internacional altyapısından yetişen Pato, 2006'da A takıma yükseldi. 2007'de Milan'a transfer oldu. Milan'da ‘Shevchenko'nun 7 numarası’ verildi ve bu ondan beklentilerin çok fazla olduğunu açıkça gösterdi. Ayrıca Pato, İngiltere'nin Times gazetesindeki ‘Dünya'nın 25 Genç Yetenekleri’ arasında gösterildi. Ancak Pato, AC Milan yıllarında sakatlık ve bir türlü istenileni veremediğinden dolayı 2013 yaz transfer döneminde 15 milyon Euro’ya transfer bedeliyle Corinthians'a transfer oldu. 2014'te ise São Paulo ekibine kiralandı. Burada 47 resmi mücadelede 17 gol atan Alexandre Pato, Chelsea takımında da kiralık olarak forma giydi. 26 Temmuz 2016'da Villareal'e transfer oldu. 2017’de Çin’in TJ Quanjian takımına giden Pato, 2019’da ise ülkesinden Sao Paulo’ya transfer oldu

Editör: Haber Merkezi