İZ GAZETE- Kariyer basamaklarını anlatan Dumlupınar, “Basketbol aşığıyım, basketbolun hayat biçimi ve eğitimin bir parçası olduğuna inanarak bugünlere kadar geldik” dedi. Kaya ise, eğitim ve basketbolun bir arada gitmesinin önemli olduğunu belirtti. Kaya, “Basketbol oynadım, yarım bıraktım. Devam edemedim, iş hayatım yoğundu. Basketbola geçiş sürecinde vesileler oldu. Amatörce başladık en başta. Sonra işin büyüsüne kapıldım. İzmir’de basketbolda yatırım yapan okul sayısının azlığını gördüm. Bu sene birinci ligdeyiz, o bize çok daha farklı değerler kattı. Her iş profesyonellik çok değerli” ifadelerini kullandı. Kaya, öğrenciler için mutlu olmalarının ve aile olmalarının öneminin takıma güzel yansımaları olduğunu anlattı.

Ankara Yükseliş Koleji’nde beden eğitimi öğretmenliği ve antrenörlük yaptığı dönemde lise takımıyla dünya üçüncüsü olduklarını belirten Dumlupınar, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun kızı hayatını kaybeden Gülseren ile de beraber çalıştıklarını söyledi. Daha sonra ise Almanya’da kendini geliştirmek için eğitim aldığını dile getirdi. Dumlupınar daha sonra Almanya’da aldığı eğitimi anlattı. Dumlupınar, “İzmir’in hemen hemen her takımını çalıştırdım, en çok Karşıyaka’da kaldım” dedi.

“Birkaç takviye yaptık, Milli takım oyuncularından Seda’yı aldık, üçüncü yabancıyı getirdik” diyen Dumlupınar, “O da takıma çok uyum sağladı. Bizle birlikte güzel işler yapıyor” şeklinde konuştu.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligine katılma süreçlerini anlatan Kaya, “Bayraklı’nın devrolacağını öğrenince biz İzmir takımı İzmir’de kalsın diye düşündük. Çünkü İzmir’de giderek yok oluyor basketbol. Biz alalım, burada kalıcıyız dedik. Avrupa Kupası hedefimizi de daha almadık koyduk. Bu vesileyle lige girmiş olduk. Yanlış bir şey yapmamak için emin adımlarla gidiyoruz. Herkes memnun çok şükür” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecindeki çalışmalara da değinen Kaya, “Pandemiden dolayı sponsor bulamıyorsunuz. Sponsor bu olayın olmazsa olmazı. Başka olumsuzluklar da yaşıyoruz tabi ki. Biz biraz olumsuzlukları görerek plan yapmıştık, o plan doğrultusunda bir aksaklık yaşamadık. Kovid testleri büyük maliyet, devlet karşılamıyor bunu. Maçta önce ve sonra test yaptırmanız gerekiyor. Botaş maçından sonra 4 oyuncumuz da pozitif çıktı. Bunlar ilgili destek olsa çok güzel olur” ifadelerini kullandı. Altyapıda kızları yetiştirmenin önemini de anlattı. Kaya daha sonra İzmir’de salonların az olmasının zorluklarını dile getirerek, “Spora destek olunmalı. Valiliklerin, yerel yönetimlerin bu durumda önemi çok büyük” dedi.

Çalışmaları anlatan Dumlupınar da, “Kızlarımız çok ciddi çalışıyorlar, hiç kimseden ‘of’ çıkmıyor. Çok değerli bir kaptanımız var. O tecrübesini çok güzel yansıtıyor. Diğer oyuncularım da müthiş oyuncular” dedi. Dumlupınar, kadın basketbol takımına sahip çıkmanın önemli olduğunu vurguladı. Dumlupınar, “Türkiye’de basketbol seviliyor. Ancak kadın basketbol geride kaldı. Basketbol antrenörü olarak kızlarımızın basketbol oynamasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi