İZMİRLİ milli rüzgar sörfçüsü Dilara Uralp, Rio Olimpiyatları'na gidiyor. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi sponsorluğunda Rio’daki Yaz Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil edecek milli sörfçü Dilara Uralp, DTO İzmir Şubesi’nde gerçekleşen basın toplantısında soruları yanıtladı.

İzmir’in gururu genç sporcu, Rio’nun ardından 2020 Tokyo olimpiyatları için çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı. Yarışlarda aldığı başarılar sonucu olimpiyatlara katılmaya hak kazandığını dile getiren Uralp şöyle konuştu: "Hedefim öncelikle 2020 olimpiyatlarıydı. 2016’yı başarmak benim için büyük bir gurur. Yaşım genç. Rio’da çok tecrübeli sporcularla yarışacağım. Benim için çok büyük bir tecrübe olacak. Ülkemizden İlk defa bu alanda olimpiyata katılan bayan sporcuyum."

'ÜLKEMİZDE YETİŞTİRECEK SPORCU YOK' 

Rüzgar sörfünde İzmir’in potansiyeline rağmen yeterli ilginin gösterilmediğini, en büyük dezavantajının kendisini yetiştirecek sporcuların olmaması olduğunu belirten Uralp sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben 20 yaşında olimpiyatlara gidiyorum. Olimpiyatlarda 25– 30 yaşlarında sporcularla yarışacağım. Bu seviyeye gelirken en büyük dezavantajım benden büyük sporcu olmaması. Diğer ülkelerde altyapı sporcularının çok olması, başarılı sporcuların çıkmasında etkili oluyor. Benim altımdan yetişen sporcular var. Artık onlar benimle danışma fırsatı buluyorlar. Başarının bununla geleceğine inanıyorum. Türkiye’de bu alanda çok eksikliklerimiz var. Alanında uzman yabancı antrenörlerin getirilmesi gerekiyor. Yelken Federasyonu tarafından yeterince bu konuda destek göremedim. Deniz Ticaret Odası’nın desteğiyle kendi imkanlarımızla gidiyoruz." 

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi