Spor Toto 1. Lig'e çıkacak son takımın belli olacağı 2.Lig Play Off finali İzmir'i yakından ilgilendiren bir karşılaşma olacak. Göztepe'yle Karşıyaka arasındaki meşhur derbi rekabeti, Sakaryaspor ile Fatih Karagümrük arasında oynanacak 1. Lig'e yükselme finalinde yeniden yaşanacak. Göztepe'nin kardeş kulübü Sakaryaspor ile Karşıyaka'nın kardeş kulübü Fatih Karagümrük 28 Mayıs Salı günü Bursa'da kozlarını paylaşacak. Şimdiden 2 İzmir kulübü kritik mücadeleyi iple çekerken, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda derbi rekabetinden esintiler olacak. Şimdiden Göztepe ve Karşıyaka kardeş kulüplerini desteklemek için sosyal medyada kampanyaya başlarken, gerek otobüslerle gerek özel araçlarla kardeş kulübe tribünde destek olma çağrısında bulundular. Göztepe ve Karşıyakalı taraftarların sosyal medyada kardeş kulüplerine attığı destek mesajlarından bazıları şu şekilde:

"Sahada Karagümrük-Sakarya, Tribünde Karşıyaka-Göztepe", "Finalin adı belli, Sakarya- Karagümrük yazılır. Göztepe-Karşıyaka okunur." "Finalin oynanacağı gün İzmir bir günlüğüne kapalı olur.", "Sakarya-Karagümrük finali en çok İzmir’e yakışırdı. Bir tarafta kardeş Göztepe, diğer yakada kardeş Karşıyaka." Göztepe cephesi: "Önce Göztepe'yi ligde tutuyoruz, sonra Sakaryaspor'u şampiyon yapmaya gidiyoruz.", "Son 90 dakika. Sakaryaspor'u final maçında yürekten destekliyoruz.", "Göztepe’nin bir tek kardeşi sensin Sakarya. Siz şampiyon olacaksınız."

Karşıyakalı taraftarların mesajları: "Ne kadar Karşıyakalıysak! O kadar Karagümrüklüyüz !", "Kardeşlerimize Sakaryaspor Playoff finalinde başarılar dileriz. Saldır Karagümrük. Bizleri Manisa’da yalnız bırakmayan Karşıyakalı kardeşlerimize teşekkür ederiz.", "TFF, Sakaryaspor ile Karagümrük arasında oynanacak 2.Lig Play-off finalinin, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacağını açıkladı. Biz de kardeşlerimizin yanında olacağız."

LEVENT ARIÖZ - DOKUZ EYLÜL 

Editör: Haber Merkezi