Kültür ve Turizm Bakanlığı Boot Düsseldorf ’ta Türkiye standının koordinasyon görevini, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir ve Antalya Şubesi’ne verirken, fuarda su sporları, marina ve dalış turizmi hollerinde toplam üç holde Türk standı yer alacak. Su sporları standında İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Dikili Belediyesi, Kite Mercedes By Bilge Öztürk, ION Clup Teos ve Urla Kite Center ülkemiz ve su sporlarının tanıtımını yapacak. Milli rüzgâr sörfü sporcusu Çağla Kubat Diaz ve eşi Dünya Sörf Federasyonu Başkanı ve ABD olimpik milli rüzgâr sörfü sporcusu Jimmy Diaz ile milli kite sörf sporcusu Bilge Öztürk de fuarda Türkiye standında tanıtım yapacak.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kurumlar arasındaki işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olacak Boot Düsseldorf’taki etkinliğe katılacak tüm milli sporculara ve deniz sporu dostlarına başarılar diledi. Öztürk, “2018 sezonu için güzel haberler geliyor. Dünyanın en büyük turizm acentelerinden Alman merkezli TUİ’nin yetkilileri, Türkiye satışlarında yüzde 70 artış olduğunu belirtiyor. Bu yıl ülkemizin Alman turistler için yeniden en önemli destinasyon haline geleceğine inanıyoruz. Fuardaki tanıtım ve ikili görüşmelerle yükselişe biz de destek vereceğiz” dedi.

EN HAREKETLİ HOLDE TANITIM

Milli rüzgâr sörfü sporcusu Çağla Kubat Diaz, Çeşme ve Alaçatı, Urla, Seferihisar, Dikili ve Ayvalık başta olmak üzere Ege kıyıları ve İzmir’in dört mevsim rüzgâr sörfü yapmak için biçilmiş kaftan olduğunu söyledi. Çağla Kubat “Bu zenginliğimizi dünyaya tanıtmak, Avrupa ve diğer ülkelerden bölgemize daha fazla misafir çekmek için dünyadaki en önemli denizcilik fuarında ülkemizi en iyi şekilde tanıtıp temsil edeceğiz ve spor turizmine katkı sağlamaya çalışacağız. Türkiye'de windsurf sporumuzun en önemli destekçilerinden Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi öncülüğünde katıldığımız bu fuarın meyvelerini en kısa sürede alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Milli kite sörf sporcusu Bilge Öztürk, “Fuarda dalga havuzu, sörf simülatörü gibi aktivitelerin yer aldığı en hareketli ve en çok ziyaret edilen holdeki Türkiye standında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin daveti üzerine yer alacağız. 8 gün boyunca ziyaretçilerle birebir iletişimde olacağım. Ülkemizi, kite sörf sporunu, okulumuzu ve markamızı tanıtıp Türk basını ve dünya basını ile röportajlar yapacağım” dedi.

Editör: Haber Merkezi