Bal liginde mücadele eden Çiğli Belediyespor yönetimi TFF’nin kararına karşı bir açıklama yaptı.

“Alınan kararın ne adaletle, ne hakkaniyetle, ne etik kurallarla ne de hukuki kurallarla hiç bir ilgisi yoktur.”

İŞTE O AÇIKLAMA;

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’na;

''Tüm dünya’yı olumsuz etkileyen Covid-19 süreci, TFF 2019-2020 sezonunu da henüz hiçbir lig sona ermeden önce durdurmuş sonra da geçtiğimiz hafta tarafınızca açıklanan kararlarla kimi lig de playoff oynanmasına kimi ligde de olduğu gibi tescil edilmesine karar verilmiştir.  

Çiğli Belediyespor Kulübü olarak bizim de mücadele ettiğimiz TFF Bal Ligi’ nde ilk aldığınız karar “tüm birincilerin bir üst lige terfi etmeleri” olarak açıklanmıştır. Her ne kadar federasyonun aldığı her karara saygılı bir yönetim olsak da; daha ortada oynanmamış 4 maç ve dolayısı ile 12 puan varken tüm grupların ikincilerine haksızlık edildiğini düşündüğümüzü de karar sonrası tüm organlarımızda paylaştık.

Müsabakalara verilen aradan beri ortadaki bilgi kirliliğine kapılmadık ve inanmadık. Bununla birlikte hiçbir zaman da sadece kendi kulübümüzü içine katacak senaryolar üretmeyip, üretilen senaryoları da hiçbir şekilde desteklemedik.

29 Temmuz 2020 tarihinde TFF’ nin yaptığı açıklama ile gruplarında birinci olan takımla aralarında 3 puan ve daha az olan takımların 3. Lige terfi ettirildiğini öğrendik. Bu alınan kararın adaletle, hakkaniyetle, etik kurallarla ne de hukuki kurallarla hiç bir ilgisi yoktur.

Bu alınan ucube karara göre, grubunu 4. Sırada bitiren bir takım bir üst lige çıkacak ancak 2. Bitiren takım alt ligde kalmakta, grubunda 39 puan toplayan bir takım üst lige terfi edip 49 puan alan bir takım alt ligde kalmaya mahkum edilmiştir.

TFF Bal ligi’nde 2019-2020 sezonunun adaletli bir şekilde tamamlanması gerektiğini hatırlatır, konuyu ulusal ve uluslararası spor hukuku mecralarına taşıma tasarrufunu da saklı tuttuğumuzun altını kalın çizgilerle çizeriz.

Bal Ligi 2019 - 2020 sezonunda 11 grupta bulunan 2. Takımların kimi gruplarda ise 3. Ve 4.takımların bir üst lige çıkarılmasına karar verilen bu durumda grubunu 2. Sırada bitiren Çiğli Belediyespor’ unda bir üst lige çıkarılması hususunu arz ederiz. ''

Editör: Haber Merkezi