Özgür Şengül/İz Gazete - 2020/2021 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan Karşıyaka Çarşı Koleji Kulüp Başkanı Akif Kaya bu sezonki hedeflerini İz Gazete’ye anlattı.

Kaya, “İzmir’de kadın basketbolu altında güzel işler yapmaya çalışıyoruz şu anda TKBL takımı aldık burada da İzmir’i temsil eden Urla gençlik Spor Kulübünden sonra 2.takımız İzmir içerisinde tek takım olarak yola devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.

Karşıyaka Çarşı Koleji Spor Kulübü Başkanı Akif Kaya İzmir’de basketbolun gittikçe eksiye gittiğini belirtti. Kaya, bu yıl Bayraklı Belediye Spor’un Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nden çekilmesiyle takımı başka şehirlerden Kulüplerin almak istediğini söyledi. Kaya sözlerine şöyle devam etti “Trabzon ve Bodrum’dan kulüpler geldi. Bizde takım şehir dışına çıksın istemedik. İzmir’de zaten kadın basketbolu bitmek üzere yanı gittikçe eksiye gidiyoruz bizde böyle bir atılım yaptık” şeklinde konuştu. Ayrıca kaya takıma yapılan transferlerden memnun olduğunu ve 15 gün sonra Amerikalı bir oyuncu ile sözleşme imzalayacaklarını belirtti.

‘İzmir’deki kızlar Mersin’e gidiyor…’

İzmir’de basketbolun unutulmaya yüz tuttuğunu söyleyen Kaya, İzmir’de kadın basketboluna yetişecek yetenekli kızlar olduğunu söyledi. Kaya sözlerine şöyle devam etti “fiziki olarak kızlarımız İzmir’in kızları diğer şehre göre daha önde ki basketbolda fizik önemli tabi biz bunu değerlendiremiyoruz. İzmir’deki kızlar belli bir yaştan sonra başka şehirlere gidiyor. İstanbul’a gidiyor Mersin’e gidiyor düşünün, Mersin’in nüfusu kaç ya da potansiyeli ne ama Mersin’e, Adana’ya kızlarımız buradan gidiyor. Benim amacım kızlarımız İzmir’de yetişsin İzmir’e hizmet versin istiyorum” dedi.

“İzmir’de Süper Lig takımı istiyoruz”

İzmir’e süper lig havası yaşatmak istediklerini aktaran Kaya, “Şu an biz Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde yeniyiz öğrenmekte istiyoruz bazı şeyleri öğrendikten sonra tabi ki Süper Lig ve Avrupa kupası gibi hayallerimiz var tabi. Ama ilk yıl için böyle bir plan yapmadık. İlk yıl bir deneme yılımız olacak. Bundan sonra ki yıllarda daha yüksekleri zorlayacağız. Çünkü İzmir’de süper lig takımı istiyoruz. İzmir’e bu havayı yaşatmak istiyoruz” diye konuştu. Basketbol alt yapı takımlarına da değinen kaya “Ege gelişim spor kulübü ile birleşme yaptık. Bütün oyuncular bize geçti. Ege Gelişim Spor Kulübü ciddi bir alt yapısı olan bir takım. Kızlarda biz ve Ege gelişim ön plandaydı aslında tabi bizim kadar yoğun yatırım yapan kulüp yok açıkçası. Yaptığımız yatırımlar için İzmir’de 1 numara konuma geldik diyebiliriz. Çünkü 2005, 2006, 2007, 2008 jenerasyonda çok iyi kızlarımız var daha da sayıları artıyoruz pandemiden sonra çok daha farklı yerde olacağımıza eminim ”şeklinde konuştu.

“Şu an sadece sağlık sponsorumuz var’

Türkiye kadınlar basketbol liginde mücadele edecek olan Karşıyaka Çarşı Koleji Spor kulübünün başkanı Akif Kaya şu anda sponsorlarının olmadıklarını Menemen Belediyesi ile iş birliği yaptıklarını belirtti. Ayrıca Kaya “Kızlarımızın kalacak yerini, yol masrafını, Menemen Belediyesi karşılıyor ama şu an sadece yeni anlaştığımız bir sağlık sponsorumuz var.

Genel için birkaç sponsorluk görüşmemiz de devam ediyor. Bir sponsorumuz olsun istiyoruz tabi ki sponsor olması demek bizim elimizi rahatlatır. Çünkü biliyorsunuz pandemiden dolayı özel okullarda da sıkıntılar var bizde şu an ciddi öğrenci eksikliği yaşıyoruz. Ama şu an sponsor olmadan da yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi