Başkan Kayışlı, düzenlediği basın toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Spor Toto gelirlerine icra koyan Mehmet Bektur'a şimdiye kadar 1 milyon 350 bin TL ödediklerini belirtti. Bektur'un 15 gün önce 350 bin TL'lik yeni bir icra daha yolladığını açıklayan Başkan Kayışlı, "Sayın Mehmet Bektur, aldığın kadar parayı aldın. Son icranı geri çek, kulübün önünü aç. Artık köstek olma" dedi. Mehmet Bektur'un sahibi olduğu hastaneden kulübe fatura çıkardığını söyleyen Başkan Kayışlı, şöyle devam etti:

"Sanki her gün 150 futbolcu MR'a gitmiş. Görevi bıraktığında 450 bin TL olan borç, faizleriyle 1 milyon 350 bin TL'ye ulaştı. Bunu ödedik ancak doymuyor. Paranın nereye kullanıldığı belli değil. Belgeleri giderken beraberinde götürmüş. Önümüzdeki hafta savcılığa suç duyurusunda bulunup Bektur'un hesaplarını inceleteceğiz."

Geçmiş dönemde yapılan hataların ceremesini çektiklerini, kendilerine karşı şer cephesi oluşturulduğunu ifade eden Başkan Çetin Kayışlı, iddialarına şöyle sürdürdü:

"Bucasporumuz'un bu kötü günlere gelmesi, Süper Lig'de Mehmet Bektur, Seyit Mehmet Özkan ve Adnan Dolma'nın yaptıklarının eseridir. Yanlış transferlerle yapıp Bucaspor'u borçlandırıp bu hale getirmişler. Bucaspor Akademi başkanlığı yapan Adnan Dolma, vicdanı rahat bir şekilde mi orada oturuyor?"

Başkanlığı döneminde yönetim olarak Bucaspor'un kasasına 5 milyon TL koyduklarını kaydeden Başkan Kayışlı, son olarak, "Verdiklerimizle ilgili henüz temlik koymadık. Amacımız şu an sadece Bucaspor'u kurtarmak. Borç temizliyoruz" dedi.

FIFA YASAĞI KALKTI

Başkan Çetin Kayışlı, eski yabancı futbolculara olan borçlar nedeniyle FIFA'nın kulübe koyduğu 2 yıl transferden men cezasını kaldırdıklarını müjdelerken şu bilgileri verdi:

"FIFA, iyi niyetimizi görüp cezayı kaldırdı. Yabancılara 1 milyon 300 bin Euro, yerlilere 650 bin TL borcumuz var. Bu parayı ödersek, transfer yapabiliriz, 2 yılı doldurmamıza gerek kalmadı. Beş yabancıdan biriyle anlaştık, diğerleriyle pazarlık halindeyiz. Youtube'dan izleyip Dady diye bir futbolcu almışlar, 34 dakika oynamış. Kronik sakat olmasına rağmen Mehmet Bektur, ona hastanesinden rapor vermiş. Dady'e olan 200 bin Euro borç o dönem kasada para olmasına rağmen ödenmemiş. Şimdi rakam 870 bin Euro'ya yükseldi."

"TEK BAŞIMIZA SAVAŞIYORUZ"

Basın Sözcüsü Sait Demir ise "Bucaspor'a başkanlık yapanlar 1 lira verip, 5-10 katını alarak gitti. Tek başımıza savaşıyoruz. Buca Belediyesi bize Beşiktaş maçı için 100 kişilik misafir listesi yolladı. Bayramımıza gelsinler ancak cenazemizde de olsunlar" yorumu yaptı.

ADİL'E ATLETİCO MADRİD KANCASI

Bucaspor'un genç stoperi Adil Demirbağ'ın İspanyol kulübü Atletico Madrid'in radarında olduğu açıklandı. Beşiktaş'la oynanan kupa maçında Alman yıldız Mario Gomez'in oyundan çıkarken kendisine uyguladığı başarılı markaj nedeniyle elini sıkarak kutladığı Adil için yaklaşık 2 ay önce Belçikalı bir menajerin kendilerine teklif yaptığını belirten Başkan Çetin Kayışlı, şöyle dedi:

"Bu menajer Adil'i Atletico Madrid'in altyapısına götürmek istedi, vermedik. Sezon sonu tekrar görüşeceğiz. Birçok futbolcumuza teklif geliyor. Çaykur Rizespor maçı sonrası 3 oyuncumuza 2 milyon TL teklif ettiler. Kabul etmedik, onlara ihtiyacımız var. Bu sezon ligde kalmalıyız."

BATUHAN DÖNÜYOR

Bucaspor'da alacakları nedeniyle kulübe ihtarname çektikten sonra kadro dışı bırakılan 3 oyuncuya af yolu göründü. Burak Can ve Mehmet İncebacak'ın fiziksel ve mental açıdan hazır olmadığı, ancak Batuhan'ın bu haftaki Karagümrük deplasmanında 18 kişilik kadroda yer alacağı açıklandı. Yönetim, bu üç isme ihtiyaç duyduklarını, görev verme yetkisinin teknik heyette olduğunu belirtti.

 

Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, (DHA)

 

Editör: Haber Merkezi