Britanya Basketbol Ligi (BBL) ekiplerinden Plymouth Raiders, 1983’te yerel düzeyde mücadele eden iki takımın birleşmesiyle kuruldu. 1996 ve 2004 yılları arasında 6 kupayı müzesine götüren “Akıncılar”, 2004 yılından bu yana Birleşik Krallık’ta basketbolun zirvesi olarak kabul edilen BBL’de mücadele ediyor. Raiders, iç saha maçlarını 4 bin kişilik Plymouth Pavilions Arena’da oynuyor. Plymouth Raiders’ın yönetimini ise kulübün eski oyuncularından Richard Mollard ve Ross Mackenzie yürütüyor.

Plymouth Raiders, MLA College’ın yatırımı sonrası, Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü ile birlikte BAU Global Eğitim Ağı’nın profesyonel liglerde yarışan iki basketbol takımından biri oldu.

SPORDA DA 'SINIRLARIN ÖTESİNDE'

Plymouth Raiders yatırımıyla Birleşik Krallık’ta basketbolun marka değerini artırmaya çalışacak olan BAU Global, dünyanın birçok lokasyonunda yer alan; 8 üniversitesi, K12 düzeyinden eğitim veren kurumları, online ve uzaktan eğitim platformları ile “Sınırların Ötesinde Eğitim”lerine devam ediyor. BAU Global ayrıca, spora ve sanata verdiği desteklerle biliniyor. Diğer yandan, BAU Global Eğitim Ağı üyelerinden MLA College’ın merkezi de yatırım ortaklığını üstlendiği Raiders gibi Birleşik Krallık’ın Plymouth şehrinde yer alıyor.

MLA COLLEGE İLE YENİ NESİL DENİZCİLİK

BAU Global ailesine 2019 yılında dâhil olan MLA College, denizcilik endüstrilerindeki uzmanlığını online ve uzaktan eğitim programlarıyla dünyaya sunuyor. Öğrenciler, bir yandan kariyerlerine devam ederken diğer yandan da denizcilikte dünyanın en büyük kurumlarından MLA College’ın uzaktan eğitim programlarından yararlanarak, iş hayatlarında yeni kazanımlar elde edebiliyor.

BAU Global, MLA College’daki yeni nesil denizcilik çalışmalarını dünyada deniz mühendisliği, bilim ve teknolojiyi bir araya getiren ilk kurum olarak denizcilik alanında önemli bir prestije sahip olan IMarEST (Deniz Mühendisliği, Bilim ve Teknoloji Enstitüsü) ortaklığında yürütüyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİNE SPORLA DESTEK

Türkiye’de Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü ile BM’nin “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” amacına yönelik deprem farkındalığı projesini hayata geçiren BAU Global, Plymouth Raiders yatırımıyla birlikte BAU Global Başkanı ve Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) Danışma Kurulu Üyesi Enver Yücel önderliğinde sporun birleştirici gücünden daha fazla yararlanmak istiyor.

BAU Global Eğitim Ağı üyesi MLA College'ın Plymouth Raiders kulübüne yatırımı, Raiders’ın hafta sonu karşılaştığı, biletleri günler öncesinden tükenen Leicester Riders maçı öncesinde yapılan basın toplantısı ile duyuruldu. Birleşik Krallık’ta büyük yankı uyandıran ortaklığın duyurulduğu toplantı, basının yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

'BİRLEŞİK KRALLIK'TA BASKETBOL'UN LİVERPOOL'U OLABİLİRİZ'

Toplantıda konuşan BAU Global Başkanı Enver Yücel, Avrupa’nın en büyük eğitim kurumu olarak spora desteklerinin devam ettiğini söyledi. Yücel, FIBA Europe Cup’ta çeyrek finale yükselen Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü’nün başarılarını Plymouth Raiders ile de yakalamak istediklerini belirtti.

Enver Yücel, Plymouth’ın başta basketbol olmak üzere spordaki potansiyelini açığa çıkarmak için destek vereceklerini belirtirken; bir liman kenti olan Liverpool’un nasıl bir futbol markasına dönüştüğüne temas ederek, bir diğer liman kenti Plymouth’ın da Raiders ile önce Avrupa’da sonra dünyada büyük bir basketbol markası olacağına inandığını söyledi.

Global olmanın yolunun eğitime, spora ve sanata destek vermekten geçtiğine dikkat çeken Yücel, BAU Global olarak bu alanlarda ciddi yatırımlar yaptıklarını ve hâlihazırda altyapılarda 1.500 sporcu yetiştirdiklerini belirtti. Enver Yücel ayrıca, sporun birleştirici gücünün altını da çizdi. Yücel, konuşmasında Raiders taraftarlarına şöyle seslendi: “Plymouth’ın değerleri bizim de değerlerimiz olacaktır. Bizi içtenlikle kabul ettikleri için bu güzel şehrin güzel insanlarına ve ayrıca Plymouth Raiders’ın kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği olan ve çalışan herkese teşekkür ediyorum. Plymouth, çok önemli bir liman ve eğitim şehridir. 40 yılı aşkın süredir eğitim, spor, kültür ve sanat ile uğraşıyorum. Global bir eğitim grubuyuz. Burada, MLA College ile çalışmalarımız devam ediyor. Plymouth’da kalıcı olmaya geldik. Eğitimin olduğu yerde spor ve sanat mutlaka olmalıdır. Yeni bir kulüp kurmak yerine bu çok değerli ve köklü kulübün yönetiminde yer almayı tercih ettik. Şimdi hep birlikte daha ileriye daha güzele koşacağız. Hedefimiz BBL’de şampiyonluk olacaktır. Bunu başaracağımıza inanıyorum çünkü başarmak bizim karakterimizde var. Bu yolda yürümeye var mısınız?”

'BASKETBOLDAKİ TÜRK TECRÜBESİNİ BİRLEŞİK KRALLIK'A TAŞIYACAĞIZ'

MLA College’ın Plymouth Raiders yatırımını değerlendiren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ise bu ortaklık sayesinde, Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü ve Plymouth Raiders arasında gerçekleşecek projelerin kapısının aralandığını söyledi. Hüseyin Yücel, “Plymouth’da MLA College’ın basketbol yatırımını BK Basketbol takımı açısından da önemsiyorum. Plymouth, bir eğitim şehri olduğu gibi spor ve sporcu eğitimi açısından da çok güçlü. Çok güzel iş birlikleri kuracağımızı düşünüyoruz. Bahçeşehir Koleji öğrencilerimizi ve sporcularımızı buraya getirerek önemli bir atılım yapmış olacağız. İki kulüp arasında kamplar, ortak turnuvalar, oyuncu yetiştirme programları, teknik bilgi alışverişi ve teknik ekiplerimiz adına ortak eğitimler gerçekleştireceğiz. Biz, sporcu eğitimini en çok önemseyen kulüplerin başında geliyoruz. Bu bağlamda bir eğitim ve spor şehri olan Plymouth ile ilişkimizi çok önemsiyoruz. Türkiye’de basketbol alanında çok değerli koçlarımız var. Onların değerli bilgilerini burada paylaşacağız. Türkiye Basketbol Ligi, Avrupa’nın en önemli liglerinden. Türkiye’nin bu alandaki deneyimini Plymouth’a taşımak istiyoruz. Basketboldaki Türk tecrübesini Birleşik Krallık’a taşıyacağız. Ayrıca, burada gerçekleşen spor alanlarındaki eğitimlerden Türkiye adına faydalanmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

'BRİTANYA BASKETBOLU İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT'

Toplantıda, 2017 yılından bu yana Plymouth Raiders kulübünün direktörlüğünü yapan Richard Mollard ve Ross Mackenzie de MLA College’ın yatırım ortaklığı ile ilgili görüşlerini paylaştı. Raiders’ın eski oyuncuları olan Mollard ve Mackenzie, BAU Global’in tecrübelerinden yararlanmak için duydukları heyecanı dile getirdi. Richard Mollard ve Ross Mackenzie, MLA College ile ortaklıklarını “Plymouth Raiders ve Britanya basketbol tarihi açısından büyük bir fırsat.” olarak yorumladı.

Öte yandan Plymouth Raiders kulübü, MLA College’ın yatırım ortaklığını taraftarlarına internet sitesinden duyururken, “Dünyanın en büyük eğitim kurumu BAU Global’den, Raiders’ı Birleşik Krallık’ta basketbolun zirvesine taşıyacak hamle.” ifadelerini kullandı.