Bergama Güven Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Ayşe Defne Kaymak, Sakarya’da düzenlenen Türkiye Boks Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atarak Türkiye 4’üncüsü oldu.

Bergama’yı, Sakarya’da düzenlenen Türkiye Boks Şampiyonası’nda temsil eden Ayşe Defne Kaymak ilk kez çıktığı ringde Türkiye 4’üncüsü olarak madalya aldı. Bergama 100.Yıl Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki sporcunun hedefi Türkiye Şampiyonu olup, ülkesini yurt dışında temsil etmek.

'İLK TURNUVAMDA MADALYA ALMAMIN GURURUNU YAŞIYORUM'

İlk turnuvasında aldığı madalyanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ayşe Defne Kaymak; “İlk kez ringe çıkmanın heyecanını ve aynı zamanda ilk turnuvamda madalya almamın gururunu yaşıyorum. Boks kariyerime madalya ile başladığım için çok mutluyum. Hedefim tabi ki Türkiye şampiyonluğu ve ardından ülkemi Avrupa da ve dünyada en iyi şekilde temsil etmek” dedi.

'GURUR DUYUYORUM'

Bergama İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olan Ayşe’nin babası Ünal Kaymak ise; “Kızım Ayşe ile gurur duyuyorum. Başarısı bizleri çok mutlu etti. Kızım, kadınların hayatın her alanında olduğu gibi dövüş sporlarında da başarılı olabileceğini gösterdi. Yaşadığımız şehri, kulübünü ve hocalarını en iyi şekilde temsil ettiği için gurur duyuyorum. Kızımın kariyeri boyunca ailece destekçisi olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

'ÇALIŞMALARINI MADALYA İLE TAÇLANDIRDI'

Antrenörler Yılmaz Topçu ve Alican Seviyurt gözetiminde katılım sağlanan turnuvada alınan başarının çok önemli olduğunu belirten Bergama Güven Gençlik ve Spor Kulübü’nün kurucu antrenörü Burçin Güven; “Çok mutluyuz. Bergamamızı en iyi şekilde temsil ettik. Ayşe ile gurur duyuyoruz. Çalışmalarını madalya ve iyi bir derece ile taçlandırdı. Bu süreçte bize destek veren herkese de teşekkür ederim” dedi.

KAYNAK: AJANS BAKIRÇAY

Editör: Haber Merkezi