Bergama Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete Bergama Belediyespor U14 Kız Basketbol Takımı sporcularının yanı sıra kulüp yöneticisi Bülent Köse, Salon Sporları Müdürü Alper Tanık ve takımın çalıştırıcısı Ercan Süleyman Gündem katıldılar. Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu’nun da bulunduğu ziyarette Başkan Gönenç sporcu kızları birer yarım altın ile ödüllendirdi.

Bergama Belediyespor Kız Basket Takımı sporcularından oluşan Mualla Ersezgin Yıldız Kız Basketbol Takımı bu yıl İzmir İli ve Uşak ili Bölge Şampiyonasında birinci, Türkiye Şampiyonası’nda ise ilk sekize kalarak büyük bir başarıya imza attı. Bergama Belediyespor U14 Kız Basketbol Takımı ise İzmir İl’de ikinci oldu. Anadolu yıldızlarında mücadele eden sporcular Cemre Bütün, Damla Sıla Gökdemir, Ceylin Sezer ve Halime Sude Yaşar ise İzmir İl karması ile Uşak ve Kütahya Yarı Final Gruplarında birinci, Bilecik’te düzenlenen Türkiye birinciliği müsabakalarında ise yine İzmir İl Karması ile Türkiye Şampiyonu oldular. Ayrıca kulüp sporcusu Cemre Bütün ana ligde en değerli sporcu ödülüne layık görüldü. Büyük başarılara imza atan sporcular başarılarını Başkan Gönenç ile paylaştı.

Ziyaret sebebini açıklayan takımın çalıştırıcısı Ercan Süleyman Gündem; “Yıl boyunca yaptıkları çalışmalar ile katıldıkları turnuvalarda büyük başarılara imza atan kızlarımız başarılarını Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç ile paylaştılar. Onların bu başarıları bizleri çok mutlu ediyor. Yıl boyunca verilen emekler bu başarılar ile karşılık buluyor. Bu başarıda en büyük pay şüphesiz Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç’e ait. Her zaman yanımızda oldukları için kendisine teşekkür ederiz” dedi.

BU BAŞARILAR HEPİMİZİ GURURLANDIRIYOR

Bergama Belediyesi Meclis Kararı ile sporcuları birer yarım altın ile ödüllendiren Başkan Gönenç ise; “Basketbol, Voleybol, Taekwondo, Badminton, Oryantiring gibi birçok branşta yüzlerce çocuğumuzdan oluşan altyapımızdan gelen başarılar hepimizi gururlandırmaya devam ediyor. Çocuklarımızın spora yönelmelerini çok önemsiyoruz” dedi. Başkan Gönenç ayrıca “Erdal Önder Kapalı Spor Salonu, Tenis Kortu ve Futbol Akademi Tesislerinin ardından ilçemize Yarı Olimpik Yüzme Havuzu kazandırıyoruz. Konusunda uzman sporcu antrenörlerimizle birlikte yüzlerce çocuğumuz bu tesislerimizde spora yöneliyor. Büyük başarılar elde ediyor. Bazıları bu başarılar sonrası profesyonel kulüplere hatta spor okullarına tam burslu olarak kabul ediliyor. Ben hepimizi gururlandıran tüm sporcu çocuklarımıza teşekkür ediyor, hepsine aileleri ile birlikte iyi bayramlar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi