Futbol Akademi Spor Tesisleri, Erdal Önder Kapalı Spor Salonu, Aquapark, tenis kortları gibi projeleri kente kazandıran Bergama Belediyesi’nin yaşama geçireceği “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu” projesinde çalışmalar hızla sürüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu ile birlikte projeyi yerinde inceleyen ve Bergama’da yarı olimpik yüzme havuzunun açılmasıyla birlikte ilçede yüzme sporunun da yapılabileceğini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Kapalı spor salonu ve tenis kortlarımızın bulunduğu alanda olan yarı olimpik yüzme havuzunun yapımına başladık. İlçeye kazandırdığımız kapalı spor salonu, tenis kortları ve futbol akademi tesislerinin ardından Bergama’da yeni bir spor tesisi daha hizmete girmiş olacak. Bundan böyle Bergama’da yüzme sporu da yapılabilecek” dedi.

BİR YIL İÇİNDE BİTMESİ PLANLANIYOR

Bir yıl içinde tamamlanması beklenen yarı olimpik yüzme havuzu 1500 metrekarelik bir alana yapılacak. 400 metrekarelik alanda ki havuz ise 12,5 metre genişliğinde 25 metre uzunluğunda olacak. 300 kişilik izleyici kapasiteli tribünlerinin yanı sıra 300 metre karelik alana çok amaçlı salon da yapılacak. Yarı olimpik yüzme salonunda havalandırma, aydınlanma, ileri derece görüntüleme ve skorboard sistemleri ile soyunma odaları, oyuncu tuvaletleri ve idari ofislerin yanı sıra 120 metre karelik alanda kafeterya da yer alacak.

Editör: Haber Merkezi