ROJİN SUBAŞI- ÖZGÜR ŞENGÜL/ İZ GAZETE-  Karşıyaka Çarşı Koleji Spor Kulübü Erkek Basketbol Antrenörü ve Koordinatörü Eren Akay, Kulüp Başkanı Akif kaya ile uyum içerisinde çalıştığını söyledi. Akay sözlerine şöyle devam etti: “Güzel bir organizasyon içinde yer alıyoruz, kulüp başkanıyla uyum içerinde çalışıyoruz. Akif Kaya’yı seviyoruz sayıyoruz. Akif kaya, hayatıma girmiş elzem insanlardan birisi. Sorunlarımızı çözmeye çalışan bir başkan bu yüzden şanslıyız aynı zamanda basketboldan gelen bir başkan olduğu için doğru yerde doğru insanlar ile çalıştığımı düşünüyorum” dedi. 

Çarşı Ekibinin başarılı çalıştırıcı Akay, erkek kategorisinde U10 – U21 arası kategoriler de mücadele ettiklerini, ancak bu sene Pandemi dolayısıyla akademik gruplarında sporcu sayılarında düşüş yaşadıklarını aktardı. Ayrıca Akay bu sezon büyük erkek takımına transfer yapmayacaklarını orada U16, U18 ve U21 yaş grupları ile mücadele edeceklerini de vurguladı. Akay hedef takımlarının ise U16, U18 ve U21 olduğunu belirtti.
 

'EN BÜYÜK HAYALİM KENDİ YETİŞTİRDİĞİM SPORCULARLA A TAKIM KURMAK'

Karşıyaka Çarşı Koleji Spor Kulübü Erkek Basketbol Antrenörü ve Koordinatörü Eren Akay, en büyük hayalinin Türkiye Basketbol 2. Ligi olduğunu belirtirken bunun içinde çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Akay sözlerine şöyle devam etti: “ Şu an bizde aktif oynayan oyuncuların velileri sağ olsun çok destek oluyorlar formalarımızı yaptırıyoruz; tişörtlerimizi yaptırıyoruz. Bunlar hep sponsorlar üzerinden sağlanıyor. 2 hafta önce biz böyle bir işe girmeye düşündük TBL2 de neden bir takımımız olmasın herkes bunu yapabiliyor sponsorlarımız var, takımlarımız var, oradaki amacımız bizim şu: herkes tabi şunu düşünür; sponsor bana şu kadar destek sağlasın ben gidiyim, şu menajerlerle anlaşayım, sağdan soldan şu çocukları alayım 12 kişilik bir kadro kurayım ligde kalayım. Ama benim böyle bir hayalim yok. Benim şöyle bir hayalim var ben U16 yaş kategorisinde ileride örnek gösterebileceğim yani ileride oyuncu U16 da oynarken bana şunu demeli abi ben bizim A takımız da oynamak istiyorum. U18 deki oyuncuyu da A takımıma çıkartmak istiyorum. A takımız da benim bundan önceki oyuncularımla ligde bir organizasyon yapıp tamamen benden alt yapısını alan benimle ligde başarı elde eden çocuklarla A takım hedefim var bu 1 senede olur,2 senede olur, 3 senede olur. Bunu bilemeyiz ama en büyük hayalim bu diyebilirim” şeklinde konuştu. 

'BASKETBOLA AÇ GELDİLER'

Pandemi döneminin basketbol camiasını kötü etkilediğini belirten Akay, “ 10 basketbol koçluğu yapıyorum aynı zamanda beden eğitimi öğretmeniyim. Sporcuları çok iyi anlıyorum çünkü inanılmaz yoğun idmanlar oluyor. Çalışıyoruz tabi İdman İdman güzel şeylerde sporcu maç yapmadan da kendini bir yere taşıyamaz, mutlu olmaz. Antrenörler içinde aynı şey geçerli bende maçların olmayacağını düşündükçe biraz karamsarlığa düşüyorum şu an araftayım diyebiliriz. Kendi kulübüm açısından söyleyeyim biz idmanları hiç kesmedik zoom üzerinden sürekli online eğitim verdim antrenmanlarımızı günde çift İdman olmak üzere sabah akşamüstü çocuklarımıza yaptık. Ama tabi ne kadar yapabiliriz ne kadar fiziksel aktive de bulunabilir orası soru işaretiydi .Tekrar salona döndüğümüz de ilk başta düşüncem şuydu tabi sporcuyu buraya nasıl odaklayacağız bıraktığım seviyeden çok daha düşük seviyeye dönmüş olacak nasıl toparlarız diye düşünüyordum kendi takımın adına konuşuyorum herkes basketbolu özlediği ve sevdiği için basketbol aşkıyla aç bir şekilde geldiler buda bizim işimizi kolaylaştırdı” şeklinde konuştu. Ayrıca Akay, geçen sezon U18 erkek kategorisin de son 16 ya kaldıklarını fakat Pandemi dolasıyla müsabakalara son 2 gün kala sezon iptali ile şok yaşadıklarını dile getirdi. Akay sözlerine şöyle devam etti “ Takımımız gruplardan çıktı son 16 ya oynanacaktık ve U18 takımımız hedef takımdı. Alt lig de bir anda ne olduğunu şaşırdık maça 2 gün kala beyaz sezon ilan edildi yani duruldu her şey 1 hafta boyunca çalıştık her gün İdman yaptık aralara hazırlık maçları sıkıştırdık çocuklar maç temposundan kopmasın diye ama maçın oynanmasına 2 gün kala bizde her şey bitti bizde boşluğa düştük çocuklarda boşluğa düştü orayı toplamak zordu ama benim çocuklarım basketbolu sevdiği için çokta zorlanmadı” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi