ÖZGÜR ŞENGÜL/ İZ GAZETE - Buca Zafer Spor Kulübü oyuncusu ve kadın futbol takımı teknik direktörü Mustafa Karabacak 2020/2021 amatör ligler sezonu başlama tarihinin koronavirüsten dolayı belirsiz oluşunun kulüpleri kötü etkilediğini ve futbolcular olarak ekonomik zorluk çektiklerini aktardı.

Ayrıca Karabacak, Türkiye’de amatör spor kulüplerine önem verilmediğini belirtti.

“EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ”

Karabacak, amatör liglerde çalışanların da emekçi olduğunu, pandemiden dolayı evine yedi aydır ekmek götüremediklerini ifade etti. Karabacak, amatör lig oyuncuları kendilerini spora ve futbola adadıklarını ve futboldan başka geçim kaynaklarının olmadığını, ayrıca sürecin kulüpleri çok kötü etkilediğini bu durumun nihai sonuca ulaşmasını beklediklerini belirtti.

“FEDERASYONDAN YETERLİ DESTEĞİ ALAMIYORUZ“

Türkiye futbol Federasyonu’nun ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özel harcamalarının, amatör futbola yatırdıkları paradan daha fazla olduğunu belirten Karabacak, aynı zamanda amatör spor kulüplerinin sponsor bulmakta zorluk çektiğini ve bu gibi durumlarda futbolcuların maaşlarını alamadıklarını, eksik aldıklarını ifade etti. Karabacak sözlerine şöyle devam etti: “Amatöre önem verilmiyor. Türk futbolunda çok ileri seviyeye gelmiş temelleri amatöre dayanmış futbolcular var. Başımızdaki yetkililer amatöre değer vermiyorlar. İnanın bunu temel nedenini ben de bilmiyorum, bu başlı başına bir araştırma konusu olabilir. Çünkü biliyoruz ki futbolun temeli amatörlükle başlar, amatörlük futbolun kalbidir.

Editör: Haber Merkezi