İngiltere’den 6, İspanya’dan ve İtalya’dan 3’er kulübün katılımıyla yeni bir turnuva olan ‘Avrupa Süper Ligi’ kuruldu.

FIFA ve UEFA’nın karşı çıktığı turnuvaya İngiltere’den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya’dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya’dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri katılacağını açıkladı.

Neredeyse tüm dünyada eleştirilere yol açan yeni turnuvanın eşitsizliklere yol açacağının altı çizildi.

Dünyanın önde gelen spor gazeteleri ve dergileri de söz konusu turnuvayı manşetlerine taşımasının yanı sıra, bazı gazeteler de turnuvaya katılan kulüpleri ‘hainler’ olarak tanımladı.

KİCKER

Almanya’nın önde gelen spor dergilerinden ‘Kicker’ söz konusu turnuvaya katılanları ‘hainler’ olarak lanse etti.

Dergi yeni tunuvaya ilişkin haberinde şu ifadeleri kullandı:

“Sözde Avrupa Süper Ligi kurma planları daha somut hale geliyor. İngiltere, İspanya ve İtalya'dan toplam on iki üst düzey kulüp, bir Süper Lig kurma konusunda anlaştı.

‘Hainler’ arasında Liverpool FC, Manchester United, Manchester City, Tottenham Hotspur, Arsenal FC, Chelsea FC, Real Madrid, FC Barcelona, ​​Atletico Madrid, Juventus Turin, Inter Milan ve AC Milan yer alıyor. Bundesliga veya Ligue 1'den hiçbir kulüp dahil olmadı.”

avrupa-super-ligi-ne-tepkiler-buyuyor-bizim-futbolumuz-zorbalarin-baskisi-altinda-866378-1.

L'ÉQUİPE

Fransa’da yayın yapan günlük ulusal gazete olan L'Équipe, söz konusu turnuvayı, “UEFA'nın Avrupa Süper Ligi projesine karşı saldırısı” sözleriyle duyurarak “Zenginlerin Savaşı” başlığı attı.

Gazete, turnuvayla ilgili şöyle yazdı:

“UEFA ve ilgili başlıca ülkeler, olası bir Süper Lig projesine girişen tüm kulüpleri yarışmalardan çıkarma sözü verdiler. Birkaç büyük İngiliz, İspanyol ve İtalyan kulübünün yeni projeye katılma talebi, tüm dünyada sansasyon etkisi yaratsa da kulüpler bu konuda kararlı görünüyor.”

avrupa-super-ligi-ne-tepkiler-buyuyor-bizim-futbolumuz-zorbalarin-baskisi-altinda-866379-1.

LA GAZETTA DELLO SPORTS

İtalya’da günlük olarak yayınlanan günlük spor gazetesi La Gazetta Dello Sports, turnuvaya katılan kulüpleri ‘zorba’ diye niteleyerek, organizasyonun adaletsizliğine vurgu yaptı.

Gazete turnuvayı şöyle değerlendirdi:

"Bizim futbolumuz, bir düzine zengin ve zorba kulübün darbeleri altında birdenbire bitme tehlikesiyle karşı karşıya. Televizyon haklarından, UEFA ödüllerinden, güvenli yerlerden, tarihi sıralamalardan ve milyarder bütçelerinden memnun değiller. Hepsini istiyorlar. Kendileri dışındaki kimseyi önemsemiyorlar ve adeta hepsinin ‘canı cehenneme’ der gibi hareket ediyorlar.”

avrupa-super-ligi-ne-tepkiler-buyuyor-bizim-futbolumuz-zorbalarin-baskisi-altinda-866380-1.

MARCA

İspanya merkezli dünyanın en ünlü günlük spor gazetesi olan ve günlük tirajı 2.8 milyonun üzerinde seyreden Marca gazetesi, yeni ‘Avrupa Süper Ligi’ projesine daha temkinli yaklaşarak pek renk vermedi.

Gazete yeni turnuvayı, “UEFA, Süper Lig planlarını reddediyor ve kulüpler ve oyuncular için yaptırım tehdidinde bulunuyor” diyerek duyurdu.

avrupa-super-ligi-ne-tepkiler-buyuyor-bizim-futbolumuz-zorbalarin-baskisi-altinda-866381-1.

(BirGün)

Editör: Haber Merkezi