Gizem TABAN/İZGAZETE- Altınordu Spor Kulübü Derneği, bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Sinan Bezircilioğlu ve yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı toplantıda; Altınordu Spor Kulübü ve devlet arasında 1962 yılında imzalanan protokolün uygulanması talep edildi. Toplantıda söz konusu protokolün içeriğine dair bilgiler veren Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Bezircilioğlu; protokole göre, kullanım hakkı Altınordu Spor Kulübü’ne İzmir’in Alsancak semtinde bulunan 15 bin 500 metrekarelik Altınordu Halk Sahası’nın devredilmesi karşılığında, devletin, Altınordu Spor Kulübü’ne İzmir Alsancak Stadı’nın bina ve saha kullanım hakkının1/2’sinin vermeyi kabul ve taahhüt ettiğini belirtti. Bezircilioğlu, devlete, protokolün yerine getirilmesi yönünde çağrıda bulundu.

‘HAKKIMIZI TALEP EDİYORUZ’
Altınordu Spor Kulübü ile devlet arasında 1962 yılında imzalanan protokol kapsamında Spor Kulübü’nün özveride bulunarak üzerine düşeni yerine getirmesine rağmen devletin, protokoldeki taahhütlerinin İzmir Alsancak Stadı ile kısmını yerine getirmediğini belirten Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Devlet büyüklerimizden 1962 yılında yapılan protokol ile imza altına alınan İzmir Alsancak Stadı’nın bina ve saha kullanım hakkının 1/2’sinin kulübümüze verilmesini talep ediyoruz” dedi.

‘TAAHHÜTLER YERİNE GETİRİLMEDİ’
Protokolün, Altınordu Spor Kulübü var olduğu müddetçe geçerliliğini koruduğunu, dolayısıyla zaman aşımına uğramasının söz konusu olmadığının altını çizen Bezircilioğlu, protokolün içeriğine dair bilgiler verdi. 59 yıllık protokol ile ilgili süreci de anlatan Bezircilioğlu, “Protokolün ilk maddesi geçmiş o yıllarda yerine getiriliyor. Ancak bizim asıl dikkat çekmek istediğimiz madde; genişletilen ve yenilenen Alsancak Stadyumunun ön cephesinde ihale projesin gereğince yapılacak olan binalarda idare bloku hariç olmak üzere Altınordu Kulübü’ne yarı nispette intifa hakkı tesisi ve bunu tapuya tescil ettirmeyi Beden Terbiyesi Umum Müdürlüğü kabul ve taahhüt eder. Bu şu demek; Alsancak Stadı o yıllarda yapıldığında, yıllarca başka amaçlarla kullanılan ön cephedeki bina için 1962 yılında devletimiz bir vaatte bulunmuş; idari blok haricindeki binaların yarısını Altınordu’nun hizmetine sunacağım ve intifa hakkını da tapuda tescil ettireceğini belirtmiş. Ancak günümüze kadar bu vaat ve taahhüt çeşitli nedenlerden dolayı yerine getirilmemiştir. Protokol, tesisleri ve sahayı ikiye ayırmış. Binaların geliri ve kullanım hakkı yarı nispette Altınordu’ya bırakılıyor. Sahayla ilgili madde ise şöyle; Beden Terbiyesi Umum Müdürlüğü, Alsancak Stadı’nın saha ve spor tesislerinden Altınordu’nun istifade etmesini teminen bu sahayı Altınordu Spor Kulübü ile Altay Spor Kulübü’ne tahsis etmeyi kabul eder. Ancak tahsisle ilgili bir detay var, protokoldeki maddeye göre devlet; saha ve soyunma odalarını iki kulübün oynaması için veririm ancak benim özel günlerimde ben kullanırım, o şekilde veririm’ diyor. Ayrıca, Beden Terbiyesi Umum Müdürlüğü tarafından Halkapınar spor tesisi inşa edildiğinde bu yerde resmi maçların başlaması halinde Alsancak’taki spor sahası ve intifa hakkı Altınordu ile Altay’a eşit oranda tapuya tesis ve tescil ettirilecektir. Yani ‘Halkapınar’daki stat yapılınca ben devletimin işlerini oraya taşıyacağım, o zaman özel günler için ifade edilen öncelik kalkıyor ve Alsancak Sahası’nın kullanımını Altınordu ve Altay’a eşit oranda vereceğim’ diyor. Yani bu konu 2 etaptan oluşuyor; biri binalarla ilgili. Protokole göre kulübümüz bu binalarla ilgili 1/2 hissesiyle devletimiz ile ortak kullanım alanında, saha kısmında da yine bu protokole göre kardeş kulübümüz Altay ile 1/2 kullanım durumunda. Protokolün içeriği budur” açıklamalarında bulundu. 

‘MİLAT OLSUN’
Devlete, protokolün uygulanması için çağrıda bulunan Bezircilioğlu, konuya nezaket çerçevesinde çözmek istediklerini ve yargıya taşımayı düşünmediklerini söyledi. Devletin bu protokolün yerine getireceğine inandıklarını vurgulayan Bezircilioğlu, 59 yıllık protokolü günümüzde gündeme taşımalarının gerekçesini de açıkladı. Protokolün 15 yıl önceye kadar kayıp olduğunu ve bulunduktan sonra gereken mücadelenin verildiğini söyleyen Bezircilioğlu, “60 yıllık gelir kaybımız da var ama biz onların üstünü çizdik, onunla ilgili bir talebimiz yok. Bizim öncelikli olarak isteğimiz bu protokolün uygulanması. Son 15 yıl öncesine kadar bu konuyla ilgili devletimizin kapısını aşındırmadığımız aşikar ancak bu milat olsun. Altınordu Spor Kulübü, sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin, Cumhuriyetin bir değeri. Biz bu değeri ayakta tutmakla yükümlüyüz. Biz protokolde taahhüt edilen ama bir türlü yerine getiren haklarımızı istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi